Pikantais sviesta pupiņu smēriņš ar tortiljas čispiem

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

400 g sviesta pupiņu

2 sarkanie čili

3 daiviņas ķiploku

70 g turku zirņu

sāls un pipari pēc garšas

50 g sviesta

300 ml eļļas

 

TORTILJAS ČIPSIEM

8 vidējas tortiljas plāksnes

100 ml olīveļļas

2 daiviņas ķiploku

zaļumi pēc izvēles

100 g siera

Pagatavošana

  1. Sviesta pupiņām nogriež galus, tās liek verdošā sālsūdenī un vāra apmēram 5–7 minūtes.
  2. Pannā izkausē sviestu un liek cepties sagrieztus ķiplokus, čili piparus un novārītās sviesta pupiņas, cep 10 minūtes un tad atdzesē. 
  3. Blenderī liek atdzesēto sviesta pupiņu masu, klāt ber turku zirņus ar visu šķidrumu, lej klāt eļļu un blendē līdz viendabīgai masai, ja vēlas masu mazliet šķidrāku, tad var pieliek vairāk eļļas. 
  4. Tortiljas čipsiem sagatavo eļļas masu, ko smērēt pa virsu tortiljām. Bļodiņā lej eļļu, pievieno sarīvētas ķiploka daiviņas, pievieno vēlamos zaļumus (kaltētus vai svaigus), tad visu masu samaisa. 
  5. Tortiljas plāksnes kārto uz galda un no vienas puses apsmērē ar pagatavoto eļļas masu. 
  6. Aplīšus ar nazi sagriez trīsstūros, no vienas vidējas tortiljas sanāk 8 vidēji trīsstūri. 
  7. Sagrieztos trīsstūrus liek uz cepamās pannas pamīšus un nesaskaroties, citādi tie salips un neizcepsies. 
  8. Cep 200 °C temperatūrā 8–10 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. 
  9. Atdzesē un pasniedz kopā ar smēriņu.