Pikantais kabaču sautējums

Viegla
līdz 1 h
4 personām
kabaču sautējums

Atcerieties – šai receptei nav noteikumu un ierobežojumu! Vairāk kabaču, mazāk sīpolu, vairāk čili vai vairāk ķiploka, – viss pēc jūsu gaumes! Vāriet un burieties. Nav ilgi, jo visi dārzeņi gatavi ir ātri, bet gala rezultātā būs lieliska piedeva dažādiem ēdieniem.

Sastāvdaļas

  • 1 vidējs kabacis
  • 2 sīpoli
  • ¼ kāposta galviņa
  • 5 daiviņas ķiploku
  • 1 vidējs čili pipars
  • 400 g (1 bundža) tomātu savā sulā
  • olīveļļa cepšanai
  • zaļumi
  • garšvielas pēc gaumes

Pagatavošana

  1. Ja izmanto jaunu un maza izmēra kabaci, to var nemizot un neizņemt sēklas. Lielāka izmēra kabačiem labāk izņemt sēklas un, ja miza bieza, nomizot. Kabaci sagriež ne pārāk mazos gabaliņos.
  2. Sīpolus un ķiplokus nomizo, sagriež mazos gabaliņos, liek katlā ar olīveļļu, lai sautējas. Kad sīpoli mīksti, pievieno kabačus, sasmalcinātu kāpostu un turpina sautēšanu. Kamēr dārzeņi sautējas, sakapā čili piparu un pievieno to dārzeņiem katlā.
  3. Pēdējos pievieno tomātus savā sulā un turpina sautēšanu, līdz visi dārzeņi mīksti un savārījušies kopā.
  4. Sautējumu papildina ar garšvielām (sāls, pipari) un sakapātiem zaļumiem.
  5. Izmantojot klasiskāks uzglabāšanas metodes, sterilizētas burkas un visu pārējo, šo sautējumu droši var glabāt ziemai.