Gaļas gabala taukainajā pusē ar asu nazi veic iegriezumus tā, lai izveidotos 1 x 1 cm rūtiņu raksts.
Gabalu sagriež 4–5 mazākos garenos gabalos. Kārtīgi apsāla un appiparo no visām pusēm un atstāj istabas temperatūrā uz 1 stundu. Tas nepieciešams, lai gaļa pirms grilēšanas nav tik auksta un vienmērīgāk izceptos.
Gaļu sadur uz iesmiem, no katra gabala veidojot tādu kā C burtu ar tauku daļu ārpusē.
Gaļu grilē uz karstām oglēm, uzliekot uz grila vāku. Gaļu apgriež ik pēc 3–4 minūtēm un apsmērē ar eļļu vai kausētu sviestu. Kopā no katras puses cep 6–8 minūtes.
Pēc cepšanas gaļu 10 minūtes atpūtina uz dēlīša, tas nodrošinās īpaši sulīgu rezultātu. Pēc tam to sagriež šķēlēs un pasniedz kopā ar iecienītākajām piedevām.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: