PICA AR MOCORELLAS SIERA GAROZIŅU, GAĻAS BUMBIŅĀM UN ANANĀSIEM

Prasa meistarību
līdz 2 h
4 personām

Kam gan negaršo pica!

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 470 g miltu
  • 25 g baltā cukura
  • 1 tējkarote rauga
  • 9 g sāls
  • 15 ml Extra virgin olīveļļas
  • 290 ml auksta ūdens

Picas mērcei

  • 400 g konservētu tomātu
  • 100 ml ūdens
  • 1 tējkarote raudenes jeb oregano
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 vidējs sīpols
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote Extra virgin olīveļļas

Pildījumam:

  • 200 g rīvēta mocarellas siera (ar mazāku šķidruma saturu, piemēram, Smiltenes ražoto)
  • 1 iepakojums mocarellas nūjiņu (7–8 gab.)
  • 1 bundža konservētu ananasu
  • 50 g svaiga bazilika
  • 50 g rīvēta Parmas siera
  • 2 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
  • svaigi malti pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas
  • 100 g maltas cūkgaļas
  • 100 g maltas liellopu gaļas
  • 1 vidējs sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 ēdamkarote rīvmaize
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Lielā traukā sajauc miltus, raugu un cukuru. Pievieno ūdeni. Visu kārtīgi samaisa un apsedz ar virtuves dvieli. Atstāj uz 15 minūtēm uzrūgt. Pēc tam pievieno olīveļļu un sāli. Mīklu mīca 10 minūtes, lai izstrādājas glutēns. Mīklu sadala 150–200 g lielos gabalos un izveido bumbiņas. Mīklas bumbiņas atstāj uzrūgt 30 minūtes istabas temperatūrā, pārklājot ar virtuves dvieli.
  2. Pagatavo picas mērci. Nelielā katliņā ielej olīveļļu, saspiež ķiploka daiviņu, smalki sakapā sīpolu, un visu apcep uz nelielas uguns. Pievieno konservētos tomātus, ūdeni un oregano. Vāra, līdz mērce sabiezē.
  3. Pagatavo picu ar mocarellas siera garoziņu, gaļas bumbiņām un ananasiem. Uz pannas apcep sakapātus sīpolus ar ķiplokiem. Bļodā samaisa malto gaļu, ceptos sīpolus ar ķiplokiem, rīvmaizi, olu un pienu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Izveido maza izmēra gaļas bumbiņas, ko apcep viegli brūnas uz pannas.
  4. Uz viegli miltainas virsmas izrullē picas mīklu apaļā formā. Var to uzmest pāris reizes gaisā vai pastaipīt ar rokām. Pārvieto mīklu uz cepamās pannas ar ieklātu cepamo papīru. Mīklas malās izkārto mocarellas nūjiņas un aizloka mīklas maliņas tā, lai siera nūjiņas paliek iekšā mīklā. Mīklas vidū liek mērci, mocarellas sieru, apceptās gaļas bumbiņas un ananasus. Picu liek krāsnī maksimālā temperatūrā uz 7 līdz 8 minūtēm. Pasniedz ar rīvētu Parmas sieru, olīveļļu un svaigām bazilika lapiņām.

Komentāri: