PICA AR MOCORELLAS SIERA GAROZIŅU, GAĻAS BUMBIŅĀM UN ANANĀSIEM
Prasa meistarību
līdz 2 h
4 personām
Kam gan negaršo pica!
Sastāvdaļas
Mīklai:
470 g miltu
25 g baltā cukura
1 tējkarote rauga
9 g sāls
15 ml Extra virgin olīveļļas
290 ml auksta ūdens
Picas mērcei
400 g konservētu tomātu
100 ml ūdens
1 tējkarote raudenes jeb oregano
1 daiviņa ķiploka
1 vidējs sīpols
sāls un pipari pēc garšas
1 ēdamkarote Extra virgin olīveļļas
Pildījumam:
200 g rīvēta mocarellas siera (ar mazāku šķidruma saturu, piemēram, Smiltenes ražoto)
1 iepakojums mocarellas nūjiņu (7–8 gab.)
1 bundža konservētu ananasu
50 g svaiga bazilika
50 g rīvēta Parmas siera
2 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
svaigi malti pipari pēc garšas
sāls pēc garšas
100 g maltas cūkgaļas
100 g maltas liellopu gaļas
1 vidējs sīpols
1 daiviņa ķiploka
1 ēdamkarote rīvmaize
1 ola
Pagatavošana
Pagatavo mīklu. Lielā traukā sajauc miltus, raugu un cukuru. Pievieno ūdeni. Visu kārtīgi samaisa un apsedz ar virtuves dvieli. Atstāj uz 15 minūtēm uzrūgt. Pēc tam pievieno olīveļļu un sāli. Mīklu mīca 10 minūtes, lai izstrādājas glutēns. Mīklu sadala 150–200 g lielos gabalos un izveido bumbiņas. Mīklas bumbiņas atstāj uzrūgt 30 minūtes istabas temperatūrā, pārklājot ar virtuves dvieli.
Pagatavo picas mērci. Nelielā katliņā ielej olīveļļu, saspiež ķiploka daiviņu, smalki sakapā sīpolu, un visu apcep uz nelielas uguns. Pievieno konservētos tomātus, ūdeni un oregano. Vāra, līdz mērce sabiezē.
Pagatavo picu ar mocarellas siera garoziņu, gaļas bumbiņām un ananasiem. Uz pannas apcep sakapātus sīpolus ar ķiplokiem. Bļodā samaisa malto gaļu, ceptos sīpolus ar ķiplokiem, rīvmaizi, olu un pienu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Izveido maza izmēra gaļas bumbiņas, ko apcep viegli brūnas uz pannas.
Uz viegli miltainas virsmas izrullē picas mīklu apaļā formā. Var to uzmest pāris reizes gaisā vai pastaipīt ar rokām. Pārvieto mīklu uz cepamās pannas ar ieklātu cepamo papīru. Mīklas malās izkārto mocarellas nūjiņas un aizloka mīklas maliņas tā, lai siera nūjiņas paliek iekšā mīklā. Mīklas vidū liek mērci, mocarellas sieru, apceptās gaļas bumbiņas un ananasus. Picu liek krāsnī maksimālā temperatūrā uz 7 līdz 8 minūtēm. Pasniedz ar rīvētu Parmas sieru, olīveļļu un svaigām bazilika lapiņām.
Komentāri: