Viegla
līdz 1 h
4 personām
Vienkāršas, mazas kūciņas, ko var ātri pagatavot un kas ir tik tiešām ļoti aromātiskas, gardas un arī izskatās īpaši dekoratīvi.
Mandeles smalki sablendē gandrīz pulverī. Ja paliek mazi gabaliņi – tas nekas.
Sviestu izkausē un sajauc kopā ar mandelēm un 50 g cukura ( ~ 2 ēdamkarotes atstāj vēlākam). Ir jāsanāk krēma konsistences masai, ko ir viegli uzsmērēt kā pastēti.
Mīklu izrullē ~ 0,5 cm plānu un ar bļodiņu izspiež aplīšus ~ 12 cm diametrā. Cepamo pannu apklāj ar cepamo papīru, un mīklas aplīšus pārvieto uz tās.
Uz katra aplīša uzsmērē ~ 1 ēdamkaroti ar kaudzi mandeļu krēma, izlīdzina pa visu mīklu, atstājot 1 cm maliņas neapsmērētas.
Persikus pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež šķēlītēs.
Šķēlītes izkārto aplītī uz katra mīklas apļa (1 persiks 1 kūciņai), pārkaisa ar atlikušo cukuru, un liek cepties 180°C temperatūrā ~ 20 minūtes. Atdzesētas var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Komentāri: