Persiku un kamambēra siera tarte

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Saldi sāļi ēdieni var garšot vai negaršot, taču piekritīsiet, ka viss, kam pievienots īsts un kārtīgs siers, ēdiena garšu tikai uzlabo! Un tomēr, augļi un siers iet kopā labi, un nevajag baidīties tos likt kopā.

Klasisko tarte tatin var ļoti viegli pārveidot par ko vēl sātīgāku un garšīgāku, ābolus aizstājot ar persikiem un papildus pievienojot kamambēra sieru.

Sastāvdaļas

  • 300 g paša gatavotas vai saldētas kārtainās mīklas
  • apmēram 200 g cukura
  • 4 ēdamkarotes ūdens
  • 6–7 palieli persiki
  • 1 iepakojums kamambēra siera

Pagatavošana

  1. Vispirms sagriež uz pusēm persikus un izņem kauliņus.
  2. Ja izmanto saldētu mīklu, tad laikus atlaidina to.
  3. Pagatavo karameli. Uz pannas vai katliņā ieber cukuru un pievieno ūdeni. Vāra, kamēr izveidojas zeltaini brūna, šķidra karamele. Karameli lej tartes formā ar vismaz 24 cm/dm tā, lai karamele pārklāj visu formas dibenu, un atstāj istabas temperatūrā, lai atdziest un sacietē. Ja to atstās ilgu laiku, kādā brīdi tā var saplaisāt, bet tas nekas.
  4. Kad karamele gatava un sacietējusi, izkārto tajā sagatavos augļus. Persikus uz atdzisušās karameles kārto tā, lai smukās muguriņas ir uz leju (jūs tās neredzat), jo tā pēc izcepšanas tā būs tartes redzamā daļa.
  5. Sagriež sieru šķēlītēs un izkārto virs persikiem.
  6. Izņem no ledusskapja mīklu, izrullē to apaļu, mazliet lielāku nekā tartes forma. Pārklāj ar to persikus un sieru, sakārtojot mīklas maliņas aiz persikiem.
  7. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī apmēram 190–200 °C temperatūrā kādas 35 minūtes. Maliņās varēs redzēt, kā burbuļo karamele. Izņem kūku no krāsns, nedaudz padzesē un tad, izmantojot stabilu šķīvi, apmet tarti uz otru pusi tā, lai persiki paliek uz augšu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: