Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
PERSIKU PLĀTSMAIZE
Viegla
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
MĪKLAI
200 g kviešu miltu
110 g auksta sviesta
50 ml auksta ūdens
30 g cukura
šķipsniņa sāls
PILDĪJUMAM
400 g persiku
30 g cukura
2 ēdamkarotes citronu sulas
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
½ tējkarotes malta kanēļa
1 ola pārsmērēšanai un 1 ēdamkarote brūnā cukura pārbēršanai pirms cepšanas
Pagatavošana
Virtuves kombainā samaisa miltus, cukuru un sāli, pievieno aukstus sviesta gabaliņus, maisa apmēram 10 sekundes, tad pievieno auksto ūdeni un maisa apmēram 10 sekundes, līdz izveidojušās drupačas.
Drupačas izber uz pārtikas plēves, nesasildot tās ātri ar rokām saspiež vienkopus, nedaudz saplacina, pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī atdzesēties 30–40 minūtes.
Persikus pārgriež uz pusēm, atbrīvo no kauliņiem un sagriež plānās šķēlītēs, pārber ar kartupeļu cieti, kanēli, cukuru, pievieno citronu sulu un samaisa.
Atdzesēto mīklu izrullē apmēram 30 cm/dm aplī, vidū vairākās kārtās saliek persiku šķēlītes, mīklas maliņas saloka uz vidu, nedaudz piespiež, pārsmērē ar sakultu olu un pārber ar brūno cukuru.
Plātsmaizi cep līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes, kamēr mīkla apbrūnējusi un gatava.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: