PERSIKU PLĀTSMAIZE

Viegla
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 200 g kviešu miltu
  • 110 g auksta sviesta
  • 50 ml auksta ūdens
  • 30 g cukura
  • šķipsniņa sāls

PILDĪJUMAM

  • 400 g persiku
  • 30 g cukura
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • ½ tējkarotes malta kanēļa

1 ola pārsmērēšanai un 1 ēdamkarote brūnā cukura pārbēršanai pirms cepšanas

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā samaisa miltus, cukuru un sāli, pievieno aukstus sviesta gabaliņus, maisa apmēram 10 sekundes, tad pievieno auksto ūdeni un maisa apmēram 10 sekundes, līdz izveidojušās drupačas.
  2. Drupačas izber uz pārtikas plēves, nesasildot tās ātri ar rokām saspiež vienkopus, nedaudz saplacina, pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī atdzesēties 30–40 minūtes.
  3. Persikus pārgriež uz pusēm, atbrīvo no kauliņiem un sagriež plānās šķēlītēs, pārber ar kartupeļu cieti, kanēli, cukuru, pievieno citronu sulu un samaisa.
  4. Atdzesēto mīklu izrullē apmēram 30 cm/dm aplī, vidū vairākās kārtās saliek persiku šķēlītes, mīklas maliņas saloka uz vidu, nedaudz piespiež, pārsmērē ar sakultu olu un pārber ar brūno cukuru.
  5. Plātsmaizi cep līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes, kamēr mīkla apbrūnējusi un gatava.

Komentāri: