Cik ievārījumu, tik dažādu garšu variantu šai receptei. Šo kūku var izmantot arī kā pamatu biskvīta tortēm.
Lielā bļodā iesit olas.
Pieber vaniļas cukuru un cukuru.
Sakuļ krēmīgā masā.
Pievieno sodu, ievārījumu, skābo krējumu.
Izmaisa, līdz masa kļūst viendabīga.
Pierīvē citrona vai apelsīna miziņu
Riekstus sadrupina, žāvētos augļus, ja tie ir veseli, sagriež mazos gabaliņos.
Pakāpeniski iesijā miltus.
Pievieno žāvētos augļus un riekstus un izmaisa, lai nav kunkuļu.
Formu ietauko ar sviestu, izbārsta ar kokosriekstu skaidiņām.
Mīklu lej formā un cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 1 stundu.
Pasniedz siltu vai atdzesētu kopā ar kūpošu un gardu kafijas tasi.
Paldies, jaukas bildes! Bet…sen senos laikos mēs cepām to tortīte bieži , jo vārījām ievārījumus:) ja tiešām ņem pērnā gada ievārījumu, tad to vispirms vajag sajaukt ar dzeramo sodu atsevišķi, pagaidīt, lai sašūmējās un tikai tad pievienot pārējām sastāvdaļām. Bet…gaumes lieta, vai ne:)?
Jā, Jums taisnība par to ievārījumu- vispirms sašūmē ar dzeramo sodu! Vienmēr tā darījām:)
īsti nesaprotu kā to dara – sašūmē ievārījumu ar dzeramo sodu?
Jā, ievārījuns vispirms jāsajauc ar sodu un cukuru, un atstāj 45-50min, lai riktīgi uzrūgst! Tad jauc klāt pārējās sastāvdaļas, pēdējos miltus.
Cik daudz vajag likt sodu?
1 ēdamkaroti