Pērnā ievārījuma kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

Cik ievārījumu, tik dažādu garšu variantu šai receptei. Šo kūku var izmantot arī kā pamatu biskvīta tortēm.

Sastāvdaļas

  • 1,5 glāzes ievārījuma (vēlams – skābena)
  • 0,5 glāzes cukura
  • 1 ēdamkarote sodas
  • 2–3 olas
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāze valriekstu
  • 1 glāze jebkādu žāvētu augļu
  • 1 ēdamkarote vai paciņa vaniļas cukura
  • 1–2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu vai mannas formas izkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā iesit olas
  2. Pieber vaniļas cukuru un cukuru.
  3. Sakuļ krēmīgā masā.
  4. Pievieno sodu, ievārījumu, skābo krējumu.
  5. Izmaisa, līdz masa kļūst viendabīga.
  6. Pierīvē citrona vai apelsīna miziņu
  7. Riekstus sadrupina, žāvētos augļus, ja tie ir veseli, sagriež mazos gabaliņos.
  8. Pakāpeniski iesijā miltus.
  9. Pievieno žāvētos augļus un riekstus un izmaisa, lai nav kunkuļu.
  10. Formu ietauko ar sviestu, izbārsta ar kokosriekstu skaidiņām.
  11. Mīklu lej formā un cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 1 stundu.
  12. Pasniedz siltu vai atdzesētu kopā ar kūpošu un gardu kafijas tasi.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lielā bļodā iesit olas.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pieber vaniļas cukuru un cukuru.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakuļ krēmīgā masā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sodu, ievārījumu, skābo krējumu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izmaisa, līdz masa kļūst viendabīga.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pierīvē citrona vai apelsīna miziņu

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riekstus sadrupina, žāvētos augļus, ja tie ir veseli, sagriež mazos gabaliņos.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pakāpeniski iesijā miltus.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno žāvētos augļus un riekstus un izmaisa, lai nav kunkuļu.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Formu ietauko ar sviestu, izbārsta ar kokosriekstu skaidiņām.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklu lej formā un cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 1 stundu.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz siltu vai atdzesētu kopā ar kūpošu un gardu kafijas tasi.

Komentāri:

  • Silvija saka:

    Paldies, jaukas bildes! Bet…sen senos laikos mēs cepām to tortīte bieži , jo vārījām ievārījumus:) ja tiešām ņem pērnā gada ievārījumu, tad to vispirms vajag sajaukt ar dzeramo sodu atsevišķi, pagaidīt, lai sašūmējās un tikai tad pievienot pārējām sastāvdaļām. Bet…gaumes lieta, vai ne:)?

    • Arī Silvija:) saka:

      Jā, Jums taisnība par to ievārījumu- vispirms sašūmē ar dzeramo sodu! Vienmēr tā darījām:)

  • Laura saka:

    īsti nesaprotu kā to dara – sašūmē ievārījumu ar dzeramo sodu?

  • Dace saka:

    Jā, ievārījuns vispirms jāsajauc ar sodu un cukuru, un atstāj 45-50min, lai riktīgi uzrūgst! Tad jauc klāt pārējās sastāvdaļas, pēdējos miltus.

  • Kristīne saka:

    Cik daudz vajag likt sodu?