Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Pekanriekstu pīrāgs
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
SMILŠU MĪKLAI
350 g miltu
20 g pūdercukura
220 g sviesta
3–4 ēdamkarotes auksta ūdens
200 g pekanriekstu
100 g tumšās šokolādes (izkausētas)
150 g brūnā cukura
150 g kļavu sīrupa
100 g saldā krējuma
3 olas
Pagatavošana
Ēdienu smalcinātājā liek miltus kopā ar šķipsnu sāls un pūdercukuru. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu. Blendē, līdz izveidojusies smilšaina konsistence. Pievieno ūdeni, un izmīca viendabīgu mīklu. Ilgi nemīca! Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu atdzesēties.
Pēc atdzesēšanas mīklu izrullē un ieklāj cepamajā formā. Formu liek ledusskapī, kamēr sagatavo pildījumu.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
Trīs ceturtdaļas riekstu sakapā smalkos gabaliņos. Bļodā samaisa cukuru, kļavu sīrupu, saldo krējumu un olas. Pievieno riekstus un izkausēto šokolādi. Rūpīgi visu samaisa. Masu lej sagatavotajā formā, pa virsu kārto atlikušo daļu nesagriezto riekstu. Cep krāsnī 35–50 minūtes.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Viss izdarīts kā pēc receptes, kūka iekšpusē pēc atdzišanas šķidra kā zupa. Neiesaku