Pekanriekstu pīrāgs

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

SMILŠU MĪKLAI

  • 350 g miltu
  • 20 g pūdercukura
  • 220 g sviesta
  • 3–4 ēdamkarotes auksta ūdens

 

  • 200 g pekanriekstu
  • 100 g tumšās šokolādes (izkausētas)
  • 150 g brūnā cukura
  • 150 g kļavu sīrupa
  • 100 g saldā krējuma
  • 3 olas

Pagatavošana

  1. Ēdienu smalcinātājā liek miltus kopā ar šķipsnu sāls un pūdercukuru. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu. Blendē, līdz izveidojusies smilšaina konsistence. Pievieno ūdeni, un izmīca viendabīgu mīklu. Ilgi nemīca! Mīklu liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu atdzesēties.
  2. Pēc atdzesēšanas mīklu izrullē un ieklāj cepamajā formā. Formu liek ledusskapī, kamēr sagatavo pildījumu.
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  4. Trīs ceturtdaļas riekstu sakapā smalkos gabaliņos. Bļodā samaisa cukuru, kļavu sīrupu, saldo krējumu un olas. Pievieno riekstus un izkausēto šokolādi. Rūpīgi visu samaisa. Masu lej sagatavotajā formā, pa virsu kārto atlikušo daļu nesagriezto riekstu. Cep krāsnī 35–50 minūtes.

Komentāri:

  • Roberts saka:

    Viss izdarīts kā pēc receptes, kūka iekšpusē pēc atdzišanas šķidra kā zupa. Neiesaku