Pavlovas

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 4 olu baltumi
  • 220 g cukura
  • ½ tējkarotes kukurūzas cietes
  • 1 tējkarote etiķa
  • 1 tējkarote kanēļa

MASKARPONES KRĒMAM

  • 250 g maskapones siera
  • 150 g saldā krējuma
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • 1 tējkarote kanēļa

ĀBOLIEM

  • 500 g ūdens
  • 250 g cukura
  • 1 ēdamkarote medus
  • 6–8 rožāboli

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 120 °C temperatūrai.
  2. Lielā bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru un kanēli. Puto, līdz cukurs ir pilnīgi izkusis un izveidojušās stingras putas. Pievieno kukurūzas cieti un etiķi. Maigi iemaisa.
  3. Saputoto olbaltumu izsmērē uz papīra aptuveni 20 cm diametrā.
  4. Liek cepties krāsnī 1,5–2 stundas. Pēc cepšanas izslēdz krāsni un atstāj pavērtas durtiņas, līdz pavlovas atdziest (vislabāk uz nakti).
  5. Pagatavo ābolus, ko sagriež 4 daļās un atdala no sēkliņām. Miziņas ir gaumes lieta – var noņemt, bet var arī atstāt. Katliņā liek vārīties cukuru, ūdeni un medu. Kad uzvārījies, pievieno ābolu ceturtdaļas un vāra 20 minūtes uz nelielas uguns, līdz tie kļuvuši mīksti. Pēc vārīšanas atstāj sīrupā un atdzesē.
  6. Pagatavo krēmu. Bļodā kopā saputo maskarponi, vaniļas sēkliņas, kanēli un saldo krējumu, līdz iegūta krēmīga masa.
  7. Kad pavlova atdzisusi, to dekorē ar krēmu un sīrupīgajiem āboliem.