Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Pavlovas
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
4 olu baltumi
220 g cukura
½ tējkarotes kukurūzas cietes
1 tējkarote etiķa
1 tējkarote kanēļa
MASKARPONES KRĒMAM
250 g maskapones siera
150 g saldā krējuma
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
1 tējkarote kanēļa
ĀBOLIEM
500 g ūdens
250 g cukura
1 ēdamkarote medus
6–8 rožāboli
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 120 °C temperatūrai.
Lielā bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru un kanēli. Puto, līdz cukurs ir pilnīgi izkusis un izveidojušās stingras putas. Pievieno kukurūzas cieti un etiķi. Maigi iemaisa.
Saputoto olbaltumu izsmērē uz papīra aptuveni 20 cm diametrā.
Liek cepties krāsnī 1,5–2 stundas. Pēc cepšanas izslēdz krāsni un atstāj pavērtas durtiņas, līdz pavlovas atdziest (vislabāk uz nakti).
Pagatavo ābolus, ko sagriež 4 daļās un atdala no sēkliņām. Miziņas ir gaumes lieta – var noņemt, bet var arī atstāt. Katliņā liek vārīties cukuru, ūdeni un medu. Kad uzvārījies, pievieno ābolu ceturtdaļas un vāra 20 minūtes uz nelielas uguns, līdz tie kļuvuši mīksti. Pēc vārīšanas atstāj sīrupā un atdzesē.
Pagatavo krēmu. Bļodā kopā saputo maskarponi, vaniļas sēkliņas, kanēli un saldo krējumu, līdz iegūta krēmīga masa.
Kad pavlova atdzisusi, to dekorē ar krēmu un sīrupīgajiem āboliem.
Komentāri: