Sakuļ olu baltumus. Kulšanas laikā pievieno šķipsniņu sāls. Cukuru sajauc ar pūdercukuru un pakāpeniski pievieno baltumiem. Kuļ, līdz izveidojas stingras putas.
Olbaltumu masā ar karoti rūpīgi iemaisa ābolu etiķi, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru.
Uz cepešpannas saliktos 4 mazos trauciņos no putām veido cepurītes.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai un liek cepties. Pēc 2 minūtēm no cepšanas sākuma noregulē cepeškrāsni uz 120 °C temperatūru un cep stundu, nevirinot krāsns durtiņas.
Saldajam krējumam pievieno vaniļas cukuru un aptuveni 10 minūtes pirms kūkas cepšanās beigām to kuļ, līdz putukrējums sakults stingrās putās.
Gatavās kūciņas padzesē, pārklāj ar putukrējumu un dāsni dekorē ar svaigām zemenēm.
Komentāri: