2 x vairāk baltā cukura nekā olu baltumu (aptuveni 300 g)
400 g saldētu aveņu
1 ēdamkarote cukura
500 g maskarpones siera
500 ml saldā krējuma
sēkliņas no ½ vaniļas pāksts
svaigas ogas dekorēšanai
Pagatavošana
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem (baltumu masā nedrīkst būt dzeltenumu!).
Baltumus liek miksera bļodā un nosver. Citā bļodā iesver divreiz vairāk baltā cukura.
Olu baltumus puto uz vidēji liela ātruma, līdz sāk veidoties baltas putas un olbaltums kļūst gaisīgs (aptuveni 1 minūti), tad pa 1 karotei pakāpeniski pievieno cukuru. Kad viss cukurs pakāpeniski pievienots, miksera ātrumu pārslēdz uz ātrāko un turpina putot vēl 7–10 minūtes, līdz viss cukurs maksimāli izkusis.
Olbaltumu masu liek konditorejas maisiņā ar zvaigznes uzgali, un uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, veido mazas pavlovas, paredzot vietu pildījumam.
Pavlovas liek līdz 120 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī, bet karstumu uzreiz pēc ielikšanas samazina līdz 100 ºC temperatūrai. Cep 2 stundas, līdz pavlovas nāk nost no cepamā papīra un kļuvušas kraukšķīgas.
Pagatavo ogu pildījumu. Katliņā ber ogas, pievieno cukuru un vāra, līdz ogas izjūk un ogu mērce sabiezē. Pārliek citā traukā un pilnībā atdzesē.
Kad pavlovas gatavas, krāsni izslēdz un nedaudz paver durtiņas, ļaujot tām pilnībā atdzist krāsnī.
Kad pavlovas atdzisušas, pagatavo krēmu. Bļodā liek maskarpones sieru, saldo krējumu un sēkliņas no vaniļas pāksts. Visu saputo gaisīgā krēmā.
Liek kopā pavlovas. Katras kūciņās viducī iepilda ogu biezeni, pāri kārto maskrapones
Komentāri: