Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
PASTINAKU UN SALVIJAS BIEZENIS
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
1 kg pastinaku
2 ēdamkarotes sviesta
3 daiviņas ķiploku
4 salvijas lapas
120 g kokosriekstu piena
šķipsniņa muskatrieksta
sāls
pipari
Pagatavošana
Pastinakus nomizo, sagriež aptuveni 2 cm biežās šķēlēs un liek vārīties sālsūdenī. Ūdeni uzvāra un tad vāra vēl 15 minūtes, līdz pastinaki mīksti.
Pannā uz mazas uguns izkausē sviestu, pievieno izspiestas ķiploka daiviņas, salvijas lapas un karsē, līdz ķiploki sāk sabrūnēt un kļūst smaržīgi. Pievieno kokosriekstu pienu, maltu muskatriekstu, sāli un piparus, turpina karsēt vēl 5 minūtes. Ņem nost no uguns un izņem salvijas lapas.
Pastinakus nokāš un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Lēnām pievieno piena maisījumu un turpina blendēt, līdz masa viendabīga. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Komentāri: