PASTINAKU UN SALVIJAS BIEZENIS

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg pastinaku
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 4 salvijas lapas
  • 120 g kokosriekstu piena
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Pastinakus nomizo, sagriež aptuveni 2 cm biežās šķēlēs un liek vārīties sālsūdenī. Ūdeni uzvāra un tad vāra vēl 15 minūtes, līdz pastinaki mīksti.
  2. Pannā uz mazas uguns izkausē sviestu, pievieno izspiestas ķiploka daiviņas, salvijas lapas un karsē, līdz ķiploki sāk sabrūnēt un kļūst smaržīgi. Pievieno kokosriekstu pienu, maltu muskatriekstu, sāli un piparus, turpina karsēt vēl 5 minūtes. Ņem nost no uguns un izņem salvijas lapas.
  3. Pastinakus nokāš un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Lēnām pievieno piena maisījumu un turpina blendēt, līdz masa viendabīga. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Komentāri: