Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Nomizotus dārzeņus sagriež kubiņos vai ripiņās un pievieno garšaugiem. Visu labi apcep.
Dārzeņiem pievieno ūdeni, lai tie būtu pilnībā apsegti, un visu sautē, līdz dārzeņi ir mīksti.
Pievieno auzu krējumu un sāli. Masu kārtīgi sablendē.
Pagatavo “Parmas sieru”. Visas sastāvdaļas liek blenderī un viegli sablendē tā, lai paliktu nelieli riekstu gabaliņi
Pagatavo risoto. Sīpolu un ķiplokus ļoti smalki sakapā un apcep uz mēreni uzsildītas pannas. Sīpoliem pievieno rīsus un tos karsē, līdz rīsu graudi kļūst nedaudz caurspīdīgi.
Rīsiem pa vienam kausiņam pievieno karstu dārzeņu buljonu, pēc katra kausiņa ļaujot buljonam uzsūkties rīsos. Šādi turpina, līdz rīsi gandrīz gatavi. Rīsiem noteikti nevajadzētu būt pārvārītiem.
Gatavajiem rīsiem pievieno pastinaku krēmu, citronu sulu, un visu labi samaisa. Ja nepieciešams, pievieno sāli.
Briseles kāpostus pārgriež uz pusēm. Tiem pievieno sāli un nedaudz eļļas, un liek cepeškrāsnī 195 °C temperatūrā, līdz tie apbrūnē.
Pasniedzot risoto, virsū uzber “Parmas sieru” un uzliek vairākas Briseles kāpostu pusītes.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: