Pastinaku risoto

Prasa meistarību
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

KRĒMAM

  • 2 lieli pastinaki
  • ½ selerijas saknes
  • 1 dzeltenais sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 100 ml auzu krējuma
  • 1 zariņš timiāna

“PARMAS SIERAM”

  • sauja Indijas riekstu
  • 3 ēdamkarotes rauga pārslu
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • šķipsna sāls

RĪSIEM

  • ­150 g arborio (risotto) rīsu Just Nature
  • 1 neliels dzeltenais sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku­
  • 1,5 l dārzeņu buljona­
  • 12–15 Briseles kāpostiņi
  • 2 tējkarotes citronu sulas

Pagatavošana

  1.  Pagatavo krēmu. Katlā apcep sagrieztus sīpolus un ķiplokus, pievieno timiāna zariņu.
  2. Nomizotus dārzeņus sagriež kubiņos vai ripiņās un pievieno garšaugiem. Visu labi apcep.
  3. Dārzeņiem pievieno ūdeni, lai tie būtu pilnībā apsegti, un visu sautē, līdz dārzeņi ir mīksti.
  4. Pievieno auzu krējumu un sāli. Masu kārtīgi sablendē.
  5. Pagatavo “Parmas sieru”. Visas sastāvdaļas liek blenderī un viegli sablendē tā, lai paliktu nelieli riekstu gabaliņi
  6. Pagatavo risoto. Sīpolu un ķiplokus ļoti smalki sakapā un apcep uz mēreni uzsildītas pannas. Sīpoliem pievieno rīsus un tos karsē, līdz rīsu graudi kļūst nedaudz caurspīdīgi.
  7. Rīsiem pa vienam kausiņam pievieno karstu dārzeņu buljonu, pēc katra kausiņa ļaujot buljonam uzsūkties rīsos. Šādi turpina, līdz rīsi gandrīz gatavi. Rīsiem noteikti nevajadzētu būt pārvārītiem.
  8. Gatavajiem rīsiem pievieno pastinaku krēmu, citronu sulu, un visu labi samaisa. Ja nepieciešams, pievieno sāli.
  9. Briseles kāpostus pārgriež uz pusēm. Tiem pievieno sāli un nedaudz eļļas, un liek cepeškrāsnī 195 °C temperatūrā, līdz tie apbrūnē.
  10. Pasniedzot risoto, virsū uzber “Parmas sieru” un uzliek vairākas Briseles kāpostu pusītes.

Komentāri: