Piedāvājam ļoti sātīgu, maigu un garšas niansēm bagātu pastas sacepumu. Maigo garšu sacepumam piešķir dažādie sieri, sulīgumu – aromātiska mērce.
Iesakām tomātu mērci šim ēdienam pagatavot pašiem. Tad tā būs patiešām aromātiska un garšām bagāta, bet pats sacepums būs tiesīgs saukties par īstenu itāļu virtuves mākslas darbu.
Mērcei:
Variācijas par tēmu:
Pastas sacepumam var pievienot viegli apceptu kūpinātu gaļu vai bekonu, vai arī zivi – tunci, reņģu filejas.
Pagatavo mērci. Sīpolu, ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā, burkānu nomizo un sarīvē, selerijas kātu smalki sagriež. Uzkarsē pannā eļļu un apcep dārzeņus. Cep nepārtraukti maisot ~ 10 minūtes.
Pievieno tomātus, sakapātas bazilika lapiņas un turpina sautēt zem vāka vēl 15 minūtes. Pagaršo, pievieno sāli un piparus.
Gatavu mērci izberž caur sietu vai sablenderē. Mērci var pagatavot vairāk un uzglabāt ledusskapī apmēram nedēļu. Saldētavā mērci var glabāt līdz 3 mēnešiem.
Mocarellas sieru sagriež mazos gabaliņos. Parmas sieru sarīvē uz smalkās rīves.
Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Nepārvāra, jo pastai jābūt vēl mazliet pacietai.
Vārīto pastu sajauc ar tomātu mērci un pusi no rīvētā Parmas siera. Pievieno baziliku, oregano.
Bļodā sajauc rikotas un mocarellas sieru.
Karstumizturīgu veidni ietauko ar sviesta piciņu. Veidni, ja vēlas, var izkaisīt ar rīvmaizi.
Veidnē liek pusi no pastas un tomātu mērces maisījuma un pārkaisa ar rikotas un mocarellas siera maisījumu.
Pāri kārto atlikušo pastu un virsu pārkaisa ar atlikušo Parmas sieru un rīvmaizi. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C un cep sacepumu ~20 minūtes.
Pasniedz ar svaigajiem lapu salātiem, dekorētu ar svaigām bazilika lapiņām. Sacepumu nav ieteicams atkārtoti sildīt.
Lai gan man bija pieejams tikai viena veida siers, bet šīs bija tik tiešām vienreizējas vakariņas! Paldies!