Pastas sacepumi – ātrā lazanja

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ja no iepriekšējām dienām palikusi pāri boloņas mērce, lieti noder šī ātrās lazanjas recepte. Tad tikai jāpagatavo klāt bešamel mērce un ēdiens būs gatavos nieka 30 minūtēs.

 

Sastāvdaļas

  • 500 g fusili vai penne vai citas pastas
  • 500 gatavas boloņas mērces
  • ½ l piens
  • 50 g sviests
  • 2-3 ēdamkarotes miltu
  • Šķipsniņa muskatrieksta
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 mocarella bumba
  • 100 g čedaras vai holandes siera

Pasniegšanai: lapu salāti ar apelsīnu mērci

  • 100 g lapu salāti
  • 250 g ķiršu tomātiņi
  • 1 apelsīns
  • laba olīveļļa, sāls un pipari

 

Pagatavošana

  1. Pastu novāra al dente, galvenais – nedrīkst pārvārīt. Labāk ir izvārīt par maz.
  2. Pagatavo bešamel mērci. Katliņā izkausē sviestu un iemaisa miltus. Tad pievieno pakāpeniski pienu visu laiku nepārtraukti maisot un sildot, līdz viss piens pievienots. Turpina maisīt un sildīt līdz mērce sabiezē. Visbeidzot iemaisa 1 olas dzeltenumu, pievieno pēc garšas sāli un šķipsniņu muskatrieksta.
  3. Cepamo veidni iesmērē ar sviestu vai olīveļļu. Ieber trešo daļu pastas, tai virsū liek pusi no boloņas mērces un pārlej ar trešdaļu no bešamel mērces, tad liek otru trešdaļu pastas, otru pusi boloņas mērci un trešdaļu bešamel. Pēdējā kārtā paliek pasta, bešamel un pa virsu visam siers – var likt tikai rīvētu čedaras vai holandes sieru, bet labāk ir tam pievienot vēl vienu bumbu mocarella, to saplūkājot gabaliņos.
  4. Cep cepeškrāsnī ~ 15-20 minūtes bez vāka vai folija, kamēr siers izkūst un apbrūnē un jau veidojas kraukšķīga garoziņa.
  5. Gardi pasniegt ar svaigu lapu salātiem. Salātlapas saplūkā, pievieno uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus un pārlej ar mērci – samaisot kopā sulu no ½ apelsīna, olīveļļu, sāli un piparus ( olīveļļas un apelsīnu sulas proporcija – 1:1).