Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes
Pastas sacepumi – ātrā lazanja
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Ja no iepriekšējām dienām palikusi pāri boloņas mērce, lieti noder šī ātrās lazanjas recepte. Tad tikai jāpagatavo klāt bešamel mērce un ēdiens būs gatavos nieka 30 minūtēs.
Sastāvdaļas
500 g fusili vai penne vai citas pastas
500 gatavas boloņas mērces
½ l piens
50 g sviests
2-3 ēdamkarotes miltu
Šķipsniņa muskatrieksta
1 olas dzeltenums
1 mocarella bumba
100 g čedaras vai holandes siera
Pasniegšanai: lapu salāti ar apelsīnu mērci
100 g lapu salāti
250 g ķiršu tomātiņi
1 apelsīns
laba olīveļļa, sāls un pipari
Pagatavošana
Pastu novāra al dente, galvenais – nedrīkst pārvārīt. Labāk ir izvārīt par maz.
Pagatavo bešamel mērci. Katliņā izkausē sviestu un iemaisa miltus. Tad pievieno pakāpeniski pienu visu laiku nepārtraukti maisot un sildot, līdz viss piens pievienots. Turpina maisīt un sildīt līdz mērce sabiezē. Visbeidzot iemaisa 1 olas dzeltenumu, pievieno pēc garšas sāli un šķipsniņu muskatrieksta.
Cepamo veidni iesmērē ar sviestu vai olīveļļu. Ieber trešo daļu pastas, tai virsū liek pusi no boloņas mērces un pārlej ar trešdaļu no bešamel mērces, tad liek otru trešdaļu pastas, otru pusi boloņas mērci un trešdaļu bešamel. Pēdējā kārtā paliek pasta, bešamel un pa virsu visam siers – var likt tikai rīvētu čedaras vai holandes sieru, bet labāk ir tam pievienot vēl vienu bumbu mocarella, to saplūkājot gabaliņos.
Cep cepeškrāsnī ~ 15-20 minūtes bez vāka vai folija, kamēr siers izkūst un apbrūnē un jau veidojas kraukšķīga garoziņa.
Gardi pasniegt ar svaigu lapu salātiem. Salātlapas saplūkā, pievieno uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus un pārlej ar mērci – samaisot kopā sulu no ½ apelsīna, olīveļļu, sāli un piparus ( olīveļļas un apelsīnu sulas proporcija – 1:1).
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: