Pasta Puttanesca

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Vienkāršākās maltītes nereti ir visgardākās. Šodien “Pie Galda!” virtuvē rosās Inga kas parādīs pavisam viegli pagatavojamu un ļoti gardu itāļu recepti – pasta puttanesca.

Sastāvdaļas

  • 250 g spageti
  • sāls
  • 6–8 anšovi (ja tie ir ļoti sāļi, ņem mazāk)
  • 2–3 ēdamkarotes kaperu
  • 100 g melno olīvu
  • 3–4 daiviņas ķiploku
  • 250 ml tomātu savā sulā
  • šķipsniņa maltu čili piparu
  • svaigi pētersīļi
  • cietais Parmas siers

Pagatavošana

  1. Palielā katlā liek vārīties ūdeni, pievienojot tam pamatīgu šķipsnu sāls. Kad ūdens burbuļo, pievieno pastu un vāra, kā norādīts uz iepakujuma, līdz pasta ir gatava.
  2. Dziļā pannā lej olīveļļu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus un sakapātus anšovus. Ja vēlas, pievieno arī čili piparu pārslas. Visu sautē, līdz ķiploki mīksti, bet lai nepiedeg. Tādēļ eļļu sākumā nevajag žēlot.
  3. Pēc apmēram 4–5 minūtēm pievieno sakapātus kaperus, visu apcep. Pievieno sakapātus tomātus un visu labi samaisa. Pēc pirmā burbuļa pievieno melnās olīvas.
  4. Kad spageti gatavi, tos pievieno mērcei un labi iemaisa. Pievieno mazliet ūdens, kurā pasta vārījusies, bet nedaudz.
  5. Pastai pārkaisa svaigi kapātus pētersīļus un pārber ar rīvētu cieto sieru.

 

Komentāri: