Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Pasta Puttanesca
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām
Vienkāršākās maltītes nereti ir visgardākās. Šodien “Pie Galda!” virtuvē rosās Inga kas parādīs pavisam viegli pagatavojamu un ļoti gardu itāļu recepti – pasta puttanesca.
Sastāvdaļas
250 g spageti
sāls
6–8 anšovi (ja tie ir ļoti sāļi, ņem mazāk)
2–3 ēdamkarotes kaperu
100 g melno olīvu
3–4 daiviņas ķiploku
250 ml tomātu savā sulā
šķipsniņa maltu čili piparu
svaigi pētersīļi
cietais Parmas siers
Pagatavošana
Palielā katlā liek vārīties ūdeni, pievienojot tam pamatīgu šķipsnu sāls. Kad ūdens burbuļo, pievieno pastu un vāra, kā norādīts uz iepakujuma, līdz pasta ir gatava.
Dziļā pannā lej olīveļļu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus un sakapātus anšovus. Ja vēlas, pievieno arī čili piparu pārslas. Visu sautē, līdz ķiploki mīksti, bet lai nepiedeg. Tādēļ eļļu sākumā nevajag žēlot.
Pēc apmēram 4–5 minūtēm pievieno sakapātus kaperus, visu apcep. Pievieno sakapātus tomātus un visu labi samaisa. Pēc pirmā burbuļa pievieno melnās olīvas.
Kad spageti gatavi, tos pievieno mērcei un labi iemaisa. Pievieno mazliet ūdens, kurā pasta vārījusies, bet nedaudz.
Pastai pārkaisa svaigi kapātus pētersīļus un pārber ar rīvētu cieto sieru.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: