Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Pasta Carbonara
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
400 g spageti
200 g bekona
3 olas
½ tējkarotes melno piparu
½ tējkarotes sāls
100 ml saldā krējuma
70 g Parmas siera
Pagatavošana
Sālsūdenī novāra spageti al dente*. Nokāš.
Sagriež bekonu un uz vidēji lielas uguns apcep pannā, līdz tas ir kraukšķīgs.
Bļodā iesit 3 olas, pievieno piparus, sāli, saldo krējumu un rīvētu Parmas sieru. Visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
Zem pannas ar bekonu samazina uguni līdz mazai, pievieno novārītos spageti un pagatavoto mērci.
Visu apmaisa un uzkarsē.
*al dente (no itāļu valodas) apzīmē pastas gatavības pakāpi, kad ārpusē tā mīksta, bet viducītis vēl paciets.
Sāksim jau ar to, ka itāļi neizmanto nekādu saldo krējumu šajā receptē! Saldo krējumu savā “Carbonara” izmanto ēdnīcās, lai varētu ilgāk gatavo ēdienu uzglabāt, jo īsta Carbonara jāēd uzreiz pēc pagatavošanas, citādi tā salīp. Attiecībā uz olām – oriģinālajā receptē izmantoja visu olu (neatdalīja dzeltenumu), jo tajos laikos “blakusproduktu” neuzglabāja/neizniekoja. Bet, jā, mūsdienās un arī restorānos mērcei izmanto tikai dzeltenumu.
ja itālis uzzinātu, ka mērcei izmanto saldo krējumu, viņš jūs nosauktu par jukušu, jo carbonaras mērcei izmanto šķidrumu kurā vārijušies makaroni. Un jā, izmanto tikai olas dzeltenumu.
Itāļi izmanto tikai olas dzeltenumu
Sāksim jau ar to, ka itāļi neizmanto nekādu saldo krējumu šajā receptē! Saldo krējumu savā “Carbonara” izmanto ēdnīcās, lai varētu ilgāk gatavo ēdienu uzglabāt, jo īsta Carbonara jāēd uzreiz pēc pagatavošanas, citādi tā salīp. Attiecībā uz olām – oriģinālajā receptē izmantoja visu olu (neatdalīja dzeltenumu), jo tajos laikos “blakusproduktu” neuzglabāja/neizniekoja. Bet, jā, mūsdienās un arī restorānos mērcei izmanto tikai dzeltenumu.
ja itālis uzzinātu, ka mērcei izmanto saldo krējumu, viņš jūs nosauktu par jukušu, jo carbonaras mērcei izmanto šķidrumu kurā vārijušies makaroni. Un jā, izmanto tikai olas dzeltenumu.
pasta carbonara neizmanto parastos spageti,bet lentveida pastu,kaa arii saldo kreejumu neizmanto.juusu publiceetais eediens ir vnk spageti mājas gaumē
makaroni pa flotski ar saldo kreeju.kis mis