Pasta Carbonara

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g spageti
  • 200 g bekona
  • 3 olas
  • ½ tējkarotes melno piparu
  • ½ tējkarotes sāls
  • 100 ml saldā krējuma
  • 70 g Parmas siera

Pagatavošana

  1. Sālsūdenī novāra spageti al dente*. Nokāš.
  2. Sagriež bekonu un uz vidēji lielas uguns apcep pannā, līdz tas ir kraukšķīgs.
  3. Bļodā iesit 3 olas, pievieno piparus, sāli, saldo krējumu un rīvētu Parmas sieru. Visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
  4. Zem pannas ar bekonu samazina uguni līdz mazai, pievieno novārītos spageti un pagatavoto mērci.
  5. Visu apmaisa un uzkarsē.

 

*al dente (no itāļu valodas) apzīmē pastas gatavības pakāpi, kad ārpusē tā mīksta, bet viducītis vēl paciets.

Komentāri:

  • Eli saka:

    Itāļi izmanto tikai olas dzeltenumu

  • Carbons saka:

    Sāksim jau ar to, ka itāļi neizmanto nekādu saldo krējumu šajā receptē! Saldo krējumu savā “Carbonara” izmanto ēdnīcās, lai varētu ilgāk gatavo ēdienu uzglabāt, jo īsta Carbonara jāēd uzreiz pēc pagatavošanas, citādi tā salīp. Attiecībā uz olām – oriģinālajā receptē izmantoja visu olu (neatdalīja dzeltenumu), jo tajos laikos “blakusproduktu” neuzglabāja/neizniekoja. Bet, jā, mūsdienās un arī restorānos mērcei izmanto tikai dzeltenumu.

  • gatavosim pareizi saka:

    ja itālis uzzinātu, ka mērcei izmanto saldo krējumu, viņš jūs nosauktu par jukušu, jo carbonaras mērcei izmanto šķidrumu kurā vārijušies makaroni. Un jā, izmanto tikai olas dzeltenumu.

  • sintija saka:

    pasta carbonara neizmanto parastos spageti,bet lentveida pastu,kaa arii saldo kreejumu neizmanto.juusu publiceetais eediens ir vnk spageti mājas gaumē

  • sintija saka:

    makaroni pa flotski ar saldo kreeju.kis mis