300 g pastas
200 g sviesta pupiņu
20 g sviesta
150 g ķiršu tomātu
400 g steika gaļas
10 ml olīveļļas
sāls un pipari pēc garšas
20 g sviesta
2 ķiploku daiviņas
1 timiāna vai rozmarīna zariņš
1. Sviesta pupiņas nomazgā, nogriež galus un liek vārīties sālsūdenī 10 minūtes. Nokāš lieko
ūdeni un apcep sviestā apmēram 5 minūtes kopā ar ķiršu tomātiem.
2. Pastu vāra sālsūdenī 7 minūtes.
3. Steiku apsmērē ar olīveļļu, pārber ar sāli un pipariem, liek uz labi sakarsētas pannas un cep 3
minūtes no katras puses. Steikam uz pannas uzliek sviestu un timiāna vai rozmarīna zariņu,
turpina cept vēl 1 minūti no katras puses, visu laiku steiku apslakot ar sviestu, kas ir izkusis
pannā. Steiku ietin folijā un notur 10 minūtes.
4. Pastu sajauc kopā ar sviesta pupiņām, ķiršu tomātiem, pa virsu kārsto sagrieztas steika
strēmeles.
Komentāri: