Variācijas par tēmu:
Ziemā, kad svaigie tomāti nav tik aromātiski, izmantojiet konservētos. Ja arī tie nav pie rokas, ēdiens labi garšos arī bez tomātu mērces. Šādā gadījumā sakapātos ķiplokus, piparus un sāli pievieno brīdī, kad visas sastāvdaļas jauc kopā.
Šī ēdiena pagatavošanai var izmantot kūpināta laša kaulus, no kuriem atdala zivs gaļu.
Šajā receptē var izmantot visa veida un formas pastu – gan spirālītes, gan bantītes, gan radziņus.
Vispirms sagatavo tomātu-garšaugu mērci. Tomātus sagriež nelielās daiviņās, ķiplokus sasmalcina vai izspiež ķiploku spiedē. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sagatavotos tomātus. Kad tomāti ieguvuši viendabīgas mērces konsistenci, tiem pievieno sasmalcinātos ķiplokus, maltus melnos piparus un sāli.
Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Sadrupina sieru, lasi atdala no ādas un asakām un sagriež diezgan smalkos gabaliņos, sakapā pētersīļus, no ½ citrona izspiež sulu.
Vāra pastu. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli un 1 ēdamkaroti eļļas. Kad ūdens vārās, katlā ber pastu un kārtīgi apmaisa. Pastu pāris reizes ieteicams apmaisīt arī vārīšanas laikā. Vāriet tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. Gatavo pastu lieciet siltā bļodā vai atstājiet katlā.
Pienācis brīdis jaukt visas sastāvdaļas kopā! Karstai pastai pievieno iepriekš sagatavotās piedevas – sieru, lasi, pētersīļus un tomātu-garšaugu mērci, kā arī citrona sulu. Ja ir vēlēšanās, var pievienot 2-3 tējkarotes bazilika pesto. Visas sastāvdaļas sacilā kopā.
Pasniedz ar citrona šķēlīti, lapu salātiem un sauso baltvīnu. Ievērojiet – pasta ļoti ātri atdziest, un tāpēc tā galdā jāpasniedz nekavējoties!
Komentāri: