Pasta ar krāsnī ceptiem tomātiem un ķiplokiem

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 8 tomāti
  • 2 lielas ķiploka galviņas
  • sauja svaigu bazilika lapiņu
  • 400 g pilngraudu spageti
  • rīvēts Parmas siers pasniegšanai
  • sāls pēc garšas
  • olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Tomātus sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs un liek cepampannā kopā ar uz pusēm pārgrieztu ķiploka galviņu.
  2. Dārzeņus apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un liek cepties krāsnī 40 minūtes.
  3. Pastu uzvāra pēc norādēm uz iepakojuma.
  4. Kad tomāti un ķiploki izcepušies, ķiploka daiviņas izņem no miziņām, ar dakšu nedaudz saspaida un iemaisa ceptajos tomātos.
  5. Uz šķīvjiem liek pastu, pa virsu kārto ceptos tomātus, bazilika lapiņas un pārkaisa ar rīvētu sieru.