300 g spageti
200 g garneļu
20 g spinātu
20 g sviesta
30 g Parmas siera
75 g šalotes sīpolu
4 timiāna zariņi
200 ml saldā krējuma
100 ml baltvīna
100 g zaļo zirnīšu
55 g zirņu pākšu
sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Katlā uzvāra sālsūdeni. Liek vārīties pastu 7 minūtes. Nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni un apslaka ar olīveļļu.
2. Sakarsētā pannā ar nedaudz olīveļļas liek smalki sagrieztus šalotes sīpolus.
3. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno timiāna lapiņas, sviestu un garneles. Apcep 2 minūtes, līdz garneles kļuvušas zeltainas.
4. Pievieno baltvīnu un novāra. Pievieno saldo krējumu un pusi Parmas siera, ļauj 3 minūtes uz mazas uguns karsēties. Pievieno sāli un piparus.
5. Pievieno izvārīto pastu, apmaisa. Pievieno zaļos zirnīšus, pākstis un spinātus. Izkarsē 2 minūtes.
6. Pasniedz ar rīvētu Parmas sieru un svaigiem zaļumiem.
Komentāri: