PASSION FRUIT JEB MARAKUJAS SUFLĒ

Prasa meistarību
līdz 1 h
6 personām
marakujas suflē

Suflē ir ļoti piņķerīgs deserts, un, to cepot, jāzina daudz mazu knifu, kas palīdzēs to izcept kā nākas un ļaus tam ilgāk tam noturēties gaisīgam. Šajā suflē neizmantojam miltus, tādēļ redakcijā es to iesaucu par saldo marakujas omleti. Pati šo recepti izmēģināju vairākkārt, līdz deserts patiešām izdevās, tādēļ šis ir labs treniņš, lai testētu cepeškrāsni. Te lieliski noder krāsns konvekcijas režīms jeb tautā dēvēts par augšas un apakšas karsēšanu, bet par ventilatora režīmu un suflē kombināciju noteikti varat aizmirst. Electrolux cepeškrāsns piedāvā arī tvaika režīmu, kas desertu cepšanu padara par īpašu piedzīvojumu, jo rezultāts ar tvaika cepšanu ir burvīgs.

Sastāvdaļas

  • 3 olu dzeltenumi
  • 5 ēdamkarotes cukura
    5 marakujas vai 4 ēdamkarotes marakujas biezeņa
    5 olu baltumi

šķipsna sāls

+ sviests formiņu ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Ja izmanto svaigu marakuju, to pārgriež uz pusēm un izņem augļa mīksto daļu. To izberž caur sietu, tā iegūstot marakujas biezeni. Sēkliņas izmet.
  2. Olu dzeltenumus saputo kopā ar 3 ēdamkarotēm cukura, līdz masa kļuvusi bāla un bieza.
  3. Suflē trauciņus ietauko ar sviestu, ar pirkstiem veicot kustības uz augšu (perpendikulāri trauciņa augšējai malai). Šādi darot, suflē masai būs vieglāk “izkāpt” ārā no trauka, tādējādi kļūstot gaisīgākaI.
  4. Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai, tajā liek restītes vai cepamo pannu, uz kuras vēlāk kārtos suflē trauciņus, lai tā paspēj uzkarst un krāsnī nebūtu tik lielas temperatūras svārstības.
  5. Istabas temperatūras olu baltumus līdz pusei saputo kopā ar šķipsnu sāls. Šo var darīt ar elektrisko mikseri, bet ne ar virtuves kombainu. Turpina putot, pamazām pievienojot atlikušās 2 ēdamkarotes cukura, līdz masa ir stingra.
  6. Marakujas biezeni iecilā olu dzeltenumu masā, tad uzmanīgi iecilā pusi olbaltumu masas. Tad pievieno pārējo.
  7. Gatavo masu pilda sagatavotajos trauciņos un liek cepeškrāsnī uz restēm. Cep 10 minūtes. No krāsns ņem ārā ar visām restēm vai pannu, tā turpinās suflē sildīt no apakšas un pasargās no sakrišanās.