Parmas siera cepumiņi

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Cietos sierus visbiežāk izmanto drupinātā vai rīvētā veidā kā piedevu salātiem, zupām, sacepumiem. Sadalīts mazos gabaliņos, šāds siers ir lielisks našķis. Šoreiz cepsim trauslus, apaļus cepumiņus, kuros Parmas siera aromātu vēl papildinās ķimenes.

Sastāvdaļas

  • 350 g miltu
  • 150 g Parmas vai cita cietā siera
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes ķimeņu
  • ½ tējkarote sāls
  • ½ tējkarote kajenas piparu
  • ½ tējkarote maltas paprikas
  • 120 g sviesta

Pagatavošana

  1. Miltus samaisa ar sāli un garšvielām. Sviestu uz rupjās rīves sarīvē skaidiņās un pievieno miltiem.
  2. Ar rokām saberž sviestu un miltus drumstalās.
  3. Sieru sarīvē uz smalkās rīves, pievieno drumstalām. Tāpat pievieno olu un 1 ēdamkaroti auksta ūdens. Visu samīca, līdz veidojas elastīga mīkla, kas nelīp pie rokām.
  4. Mīklu sarullē garā „desā”, kuras diametrs ~4 cm.
  5. Uz cepamā papīra vai pārtikas plēves izber ķimenes. Tajās apvārta izveidoto mīklas „desu”. Tad mīklu uz ~ 1 stundu ieliek ledusskapī.

Atdzesēto mīklu griež plānās ripiņās, kārto uz cepamā papīra un cep līdz 200˚

Komentāri: