Pannā cepti plāceņi ar brinzas sieru Placinta

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 200 g paniņu
  • 200 g piena
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1,5 tējkarotes sodas
  • ½ tējkarotes sāls
  • 500 g miltu + virsmas apkaisīšanai

PILDĪJUMAM

  • 350 g brinzas siera
  • 1 bumbiņa mocarellas siera
  • dilles, sakapātas

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā iesijā 450 g miltu, pievieno sāli, cepamo pulveri, sodu, samaisa.
  2. Tad ar dakšiņu miltos izveido bedrīti, pievieno paniņas, pienu, olu un augu eļļu, un visu iemaisa. Kad mīkla sāk turēties kopā, ar roku iemīca atlikušos 50 g miltu. Mīklai ir jābūt nedaudz ķepīgai, bet ne šķidrai, ja mīkla liekas pārāk ķepīga, tad droši pievieno vēl miltus. Mīca, līdz izveidojas viendabīga, mīksta mīkla.
  3. Sadala mīklu 8 vienādās daļās. Iesaku izmantot svarus – nosver visu mīklu un pēc tās svara sadala to 8 vienādās daļās.
  4. Sagatavo pildījumu. Bļodā sarīvē brinzas sieru, saplūkā mocarellu smalkos gabaliņos, pievieno sakapātas dilles, visu samaisa. Ja vēlaties būt ļoti precīzs, arī pildījumu var sasvērt 8 vienādās daļās. Tad beigās sanāks identiska izmēra plācenīši!
  5. Ņem vienu mīklas bumbiņu, apviļā miltos un izrullē aptuveni 2–3 mm biezumā, centrā liek siera masu, izlīdzina, bet tā, lai mīklas malas paliek brīvas. No visām pusēm mīklas brīvās malas pārloka pāri siera pildījumam, ar pirkstu iespiežot pārlocītās mīklas maliņu centrā. Tā izdara no četrām pusēm, tad ar mīklas rulli vēlreiz izrullē plācenīti tā, lai siers iespiežas mīklā un plācenis kļūst nedaudz plānāks un vienmērīgi gluds. Tā atkārto ar visām 8 mīklas bumbiņām.
  6. Cep ieeļļotā pannā uz vidējas liesmas no abām pusēm, līdz plācenis apbrūnē un siers iekšpusē izkūst.