Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
Pankūku kūka ar mellenēm un iebiezināto pienu
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Pilnu recepti skaties youtube raidījumā “Visi Pie galda!” 3.sezonas 4.sērijā, kas veltīta PANKŪKU tēmai!
Sastāvdaļas
500 g miltu
1,2 litri piena
6 olas
liela šķipsna sāls
liela šķipsna cukura
450 g melleņu ievārījuma
400 g iebiezinātā piena
100 g sviesta
250 g svaigu melleņu
miziņa no 1 citrona
Pagatavošana
Pagatavo plāno pankūku mīklu. Lielā bļodā sajauc miltus, pienu un olas. Pievieno sāli un cukuru. Visu samaisa ar rokas blenderi.
Uzkarsētu pankūku pannu iesmērē ar sviestu, un ar kausiņu tajā vienmērīgi ielej pankūku mīklu, lai tā plānā kārtā pilnībā pārklāj pannas virsmu. Pankūku cep apmēram 1 minūti no katras puses. Atkārto, līdz visa pankūku mīkla ir izcepta. Ar šo daudzumu vajadzētu sanākt apmēram 20 pankūkām.
Kad pankūkas nedaudz atdzisušas, sāk kārtot kūku. Tortes formā ieklāj cepamo papīru, liek iekšā pirmo pankūku, ko apsmērē ar 1 ēdamkaroti iebiezinātā piena. Liek nākamo pankūku, ko apsmērē ar 1 ēdamkaroti melleņu ievārījuma. Atkārto kārtas secīgi, līdz visas pankūkas ir izmantotas kūkā.
Kūku pārlej ar atlikušo iebiezināto pienu, izdekorē ar svaigām mellenēm un rīvētu citrona miziņu. Kūku liek ledusskapī atdzesēties uz 2 stundām vai uz nakti.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: