Pankūku kūka ar mellenēm un iebiezināto pienu

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Pilnu recepti skaties youtube raidījumā “Visi Pie galda!” 3.sezonas 4.sērijā, kas veltīta PANKŪKU tēmai!

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 1,2 litri piena
  • 6 olas
  • liela šķipsna sāls
  • liela šķipsna cukura
  • 450 g melleņu ievārījuma
  • 400 g iebiezinātā piena
  • 100 g sviesta
  • 250 g svaigu melleņu
  • miziņa no 1 citrona

Pagatavošana

  1. Pagatavo plāno pankūku mīklu. Lielā bļodā sajauc miltus, pienu un olas. Pievieno sāli un cukuru. Visu samaisa ar rokas blenderi.
  2. Uzkarsētu pankūku pannu iesmērē ar sviestu, un ar kausiņu tajā vienmērīgi ielej pankūku mīklu, lai tā plānā kārtā pilnībā pārklāj pannas virsmu. Pankūku cep apmēram 1 minūti no katras puses. Atkārto, līdz visa pankūku mīkla ir izcepta. Ar šo daudzumu vajadzētu sanākt apmēram 20 pankūkām.
  3. Kad pankūkas nedaudz atdzisušas, sāk kārtot kūku. Tortes formā ieklāj cepamo papīru, liek iekšā pirmo pankūku, ko apsmērē ar 1 ēdamkaroti iebiezinātā piena. Liek nākamo pankūku, ko apsmērē ar 1 ēdamkaroti melleņu ievārījuma. Atkārto kārtas secīgi, līdz visas pankūkas ir izmantotas kūkā.
  4. Kūku pārlej ar atlikušo iebiezināto pienu, izdekorē ar svaigām mellenēm un rīvētu citrona miziņu. Kūku liek ledusskapī atdzesēties uz 2 stundām vai uz nakti.