fbpx

Pak choi un sezama salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 2 buntes pak choi salātu
  • 6–8 galviņas romanesco ziedkāpostu
  • 5 mazie brokoļi ar kātiņiem
  • 5–7 tumšie šampinjoni vai šitaki sēnes
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 100 g kūpināta tofu

 

MĒRCEI

  • 1 ēdamkarote tumšās sezama sēklu eļļas
  • 2 tējkarotes sojas vai tamari mērces
  • ½ tējkarotes kļavu sīrupa vai kāda cita saldinātāja
  • 1 ēdamkarote laima sulas

Pagatavošana

  1. Ziedkāpostus un brokoļus tvaicē, līdz tie gatavi, bet ar nelielu kraukšķi. Pēc tam tos skalo zem ledusauksta ūdens strūklas.
  2. To pašu veic ar pak choi, pirms tam nogriežot apakšdaļu un lielākās lapas pārgriežot gareniski uz pusēm.
  3. Ķiploka daiviņas nomizo un sagriež plānās ripiņās, tad ķiplokus viegli apcep uz pannas.
  4. Sēnes sagriež gareniskās šķēlēs un liek cepties kopā ar ķiplokiem.
  5. Uz atsevišķas grilpannas apcep kūpināto tofu.
  6. Tikmēr pagatavo sezama mērci. Visas mērcei paredzētās sastāvdaļas sajauc bļodiņā un labi samaisa.
  7. Kad sēnes gatavas, tās liek bļodā, pievieno tvaicētos dārzeņus, pak choi un pagatavoto mērci. Visu kārtīgi samaisa.
  8. Pasniedzot salātiem pievieno tofu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: