Paipalu olu un jēra čorizo “Scotch” olas

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 12 paipalu olas
  • 800 g jēra maltās gaļas
  • 100 g rīvmaizes
  • 5–6 krustnagliņas
  • 1–2 lauru lapas
  • 2 ēdamkarotes paprikas pulvera
  • 1 tējkarote čili pārslu
  • 1 tējkarote oregano
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 tējkarote kumīna
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote ķiploku pulveris
  • 1 tējkarote timiāna
  • 1 ēdamkarote sidra etiķa

Pagatavošana

  1. Paipalu olas vāra verdošā ūdenī 2 minūtes, tad strauji atdzesē. Delikāti nomizo tās.
  2. Visas garšvielas saberž piestā vai samaļ dzirnaviņās vienmērīgā pulverī. Pievieno gaļai un labi samaisa. Liek ledusskapī uz apmēram 2 stundām vai uz nakti savilkties.
  3. Gaļu sadala 12 daļās, katru daļu saplacina, un delikāti un vienmērīgi ievīsta gaļā olas.
  4. Gaļu samitrina no ārpuses ar ūdeni un nopanē rīvmaizē. Atkārto to 2–3 reizes.
  5. Gatavās olas fritē līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā augu eļļā apmēram 3 minūtes. Pasniedz ar aioli vai parastu majonēzi.