Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Paipalu olu un jēra čorizo “Scotch” olas
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
12 paipalu olas
800 g jēra maltās gaļas
100 g rīvmaizes
5–6 krustnagliņas
1–2 lauru lapas
2 ēdamkarotes paprikas pulvera
1 tējkarote čili pārslu
1 tējkarote oregano
1 tējkarote kanēļa
1 tējkarote kumīna
1 tējkarote sāls
1 ēdamkarote ķiploku pulveris
1 tējkarote timiāna
1 ēdamkarote sidra etiķa
Pagatavošana
Paipalu olas vāra verdošā ūdenī 2 minūtes, tad strauji atdzesē. Delikāti nomizo tās.
Visas garšvielas saberž piestā vai samaļ dzirnaviņās vienmērīgā pulverī. Pievieno gaļai un labi samaisa. Liek ledusskapī uz apmēram 2 stundām vai uz nakti savilkties.
Gaļu sadala 12 daļās, katru daļu saplacina, un delikāti un vienmērīgi ievīsta gaļā olas.
Gaļu samitrina no ārpuses ar ūdeni un nopanē rīvmaizē. Atkārto to 2–3 reizes.
Gatavās olas fritē līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā augu eļļā apmēram 3 minūtes. Pasniedz ar aioli vai parastu majonēzi.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: