Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Paila Marina
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
20 tīģergarneles
600 g laša filejas
3 ēdamkarotes olīveļļas
sula no ½ citrona
2 lieli sīpoli, sakapāti
2 daiviņas ķiploku, izspiestu
2 tomāti, sagriezti kubiņos
1 ēdamkarote čili piparu
½ tējkarotes raudenes
150 ml baltvīna
sāls
malti melnie pipari
koriandrs
Pagatavošana
Nomazgā un notīra mīdijas un garneles. Laša fileju sagriež gabaliņos un iemarinē: uzber sāli, uzspiež citronu sulu, nedaudz baltvīna un svaigi maltus melnos piparus. Liek ledusskapī.
Pagatavo zupas bāzi: olīveļļā uz mazas uguns sautē sakapātus sīpolus un ķiplokus, pievieno sāli, raudeni un čili, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno tomātus, un visu labi samaisa, sautē vēl pāris minūtes. Tad pievieno baltvīnu un karsē, līdz tas reducējies uz pusi. Ņem nost no uguns.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai. Četrās karstumizturīgās bļodiņās liek sautētos dārzeņus, pāri kārto laša gabaliņus, tiem virsū liek mīdijas, garneles un vēl kādas jūras veltes pēc gaumes. Pāri lej karstu buljonu, un bļodiņas liek cepeškrāsnī uz 5 minūtēm jeb līdz zivs gatava.
Komentāri: