Paila Marina

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 20 tīģergarneles
  • 600 g laša filejas
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • sula no ½ citrona
  • 2 lieli sīpoli, sakapāti
  • 2 daiviņas ķiploku, izspiestu
  • 2 tomāti, sagriezti kubiņos
  • 1 ēdamkarote čili piparu
  • ½ tējkarotes raudenes
  • 150 ml baltvīna
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • koriandrs

Pagatavošana

  1. Nomazgā un notīra mīdijas un garneles. Laša fileju sagriež gabaliņos un iemarinē: uzber sāli, uzspiež citronu sulu, nedaudz baltvīna un svaigi maltus melnos piparus. Liek ledusskapī.
  2. Pagatavo zupas bāzi: olīveļļā uz mazas uguns sautē sakapātus sīpolus un ķiplokus, pievieno sāli, raudeni un čili, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno tomātus, un visu labi samaisa, sautē vēl pāris minūtes. Tad pievieno baltvīnu un karsē, līdz tas reducējies uz pusi. Ņem nost no uguns.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai. Četrās karstumizturīgās bļodiņās liek sautētos dārzeņus, pāri kārto laša gabaliņus, tiem virsū liek mīdijas, garneles un vēl kādas jūras veltes pēc gaumes. Pāri lej karstu buljonu, un bļodiņas liek cepeškrāsnī uz 5 minūtēm jeb līdz zivs gatava.
  4. Pasniedz karstu ar svaigu koriandru.