Dziļā pannā uzkarsē olīveļļu. Uz vidējas uguns sautē smalki sakapātus šalotes sīpolus, pa virsu tiem liek cepties abas doradas (no vienas puses!) aptuveni 5 minūtes, līdz tās sāk apbrūnēt un sīpoli kļūst viegli caurspīdīgi.
Doradas griež riņķī un cep no otras puses, pannā pievienojot smalki kapātas ķiploka daiviņas. Vēl 1 minūti karsē, tad pievieno smalki sakapātu čili un ķiršu tomātiņus.
Pāri lej vīnu, un visam ļauj uzburbuļot un savilkties garšās aptuveni 1 minūti. Pievieno ūdeni, sāli un melnos piparus pēc garšas.
Liek viršu vāku un ļauj visam sutināties uz augstas uguns aptuveni 15 minūtes, līdz zivs viscaur izcepusies. Zivis izceļ no pannas, bet mērci turpina sildīt. Pievieno kaperus un pētersīļus un visu vāra vēl 1 minūti.
Zivis pasniedz uz šķīvja kopā ar mērci vai liek atpakaļ pannā un to liek galdā. Pirms pasniegšanas vēl apslaka ar olīveļļu un pārber ar svaigi kapātiem pētersīļiem.
Komentāri: