Drupačām:
Raugu iedrupina bļodiņā, pieber 1 ēdamkaroti cukura un samaisa. Pievieno pienu (istabas temperatūrā).
Samaisa viendabīgā putriņā un pārkaisa ar 1 ēdamkaroti miltu.
Miltus iesijā bļodā un pievieno sviestu istabas temperatūrā.
Ar rokām saberž abas sastāvdaļas kopā.
Olas saputo ar cukuru, līdz masa ir dubultojusies, kļuvusi gaiša un krēmveida.
Citronam norīvē miziņu.
Kardamonu izloba no pākstīm, sagrūž piestā.
Samalto kardamonu un citrona miziņu pievieno olu masai un sakuļ.
Pievieno krējumu.
Pievieno uzrūgušo raugu un visu sakuļ ar mikseri.
Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni.
Pēc 10 minūtēm ūdeni nolej un rozīnes nosusina dvielī, lai tās būtu sausas.
Rozīnes pievieno miltu un sviesta masai un samaisa.
Pielej olu masu un sāk mīcīt kliņģeri.
Mīca, līdz ir izveidojusies viendabīga mīkla. Ja mīkla ir pārāk ķepīga, pievieno vēl nedaudz miltus.
Samīcīto mīklu sāk “dauzīt”, tas jādara apmēram 30 reižu – jo vairāk tā tiks dauzīta, jo “pufīgāks” būs kliņģeris.
Mīklu liek bļodā, pārsedz ar pārtikas plēvi vai dvieli un liek siltumā raudzēties.
Pagatavo drupačas: bļodā saberž miltus, cukuru un sviestu, līdz tiek iegūtas viendabīgas drupačas. Ja tās ir pārāk mīkstas, pievieno vēl nedaudz miltu.
Kad mīkla ir uzrūgusi, sāk veidot kliņģeri: cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un uzliek mīklu. Veido kliņģera formu.
Olu sakuļ ar dakšu un pārziež ar to kliņģeri.
Kliņģeri bagātīgi pārkaisa ar drupačām.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties. Kliņģeris ir izcepies, ja tas ir skaisti zeltainā krāsā un pie vidū iedurta kociņa mīkla vairs nelīp klāt. Kliņģeri pārkaisa ar pūdercukuru.
Ļoti garšīgs sanāk…..ciemiņi sajūsmā,nau kauns likt gald;a.Paldies par recepti!
Mēğināšu.Ceru,ka izdosies!
Izmēģināju šodien, izskatās gards, to novērtēs ēdāji! Paldies par recepti!
Lieliska recepte, kliņģeris sanāca milzīgi liels un pufīgs. Ļoti gards! Iesaku pamēģināt.
Paldies par jauko recepti!
Daily generic cialis talafadil for bph We would like to show quality generic and brand viagra.
Paldies par labo recepti!
Mans pirmais kliņģeris
un turklāt izdevies. Biju patīkami pārsteigta. Garšīgs, liels, īsts. 🙂
Paldies, ka dalāties ar brīnišķīgām kārumu receptēm!
Paldies par jauko receptīti, man viens jautājums vai varu izmantot sauso raugu? Un kā tas ietekmēs kliņģera struktūru un mīkstumu ?
Paldies par jauko receptīti, man viens jautājums vai varu izmantot sauso raugu? Un kā tas ietekmēs kliņģera struktūru un mīkstumu ?
Jūs varat izmantot arī sauso raugu
Esmu patiešām neapmierināta ar šo recepti, iznāca ļoti neapmierinoši, mīkla bijā jēla, nesaprotu kapēc bija jācep tikai 10 min, ja būtu cepts ilgāk tad nebūtu tik jēls. Iesaku cept vismaz 11 min.
Muļķīgs komentārs. Nekur nav teikts ka jācep tikai 10 min.
paldies par slikto recepti.bija japartaisa.
Klingeris sanak lielisks, tikai ljoti milzigs. Ja nav planots uznjemt vismaz 20 viesu, tad ieteiktu sastavdaljas samazinat uz pusi.
Pievienoju klaat vel marmeladi – tas kaa kuram garsho.
piekrītu,sanāk tiešām milzīgs.
Klinģeris sanāk lielisks 🙂 Pufīgs,mīksts… mutē kūstošs. Iesaku.
Recepte.LIELISKA, cepu 42
min!
Lieliska!!!
Mūsu pirmais kliņģeris!;)
Paldies par recepti!!!!
Es ar meitinju-( 7 gadi) uztaisiijaam izcilus klinģerus;))
Receptes doto daudzumus nesamazinājām ar nolūku,
no dotā daudzuma uzstaisījám 3 klingerus ar dazaadaam piedevām.
PATS GALVENAIS Ko gribēju teikt, mani bērni nedrīkst ēst piena produktus- alerģija. Sviestu aizstāju ar saulespuķu “spread”, krèjumu ar Alpro mandeļu jogurtu un pienu ar Soyas vai mandeļa pienu. Es neatradu presēto raugu, ņēmām 14 gr sausā. Izdevàs Supper gardi!!! Un garshija kā īsts:)))
Nākotnē: daudzumu samazināt, un mazàk kardamona-( viiram likās pa stipru piegarsha. Man un bērniem nu dikti garshoja ar marmelādi un riekstiem;)
Priecīgas visiem Lieldiens!!!!
cik gr vajadzētu sausā rauga ?
ja es to klingeri gribetu uz pus mazak tad cik gramus vajag visas tas Sastāvdaļas lai nebutu ta ka kaut kas ir par daudz vai pa mazu…??
Kliņģeris tiešām labs sanāca, es pieliku vēl kurkumu dzeltenajai krāsai. Taisīju visu uz pusi jo tik lielu negribējās. Paldies Omei par recepti! 🙂
Paldies par recepti! Sanāca ļoti gards. Daži komentāri jo manas puses:
– ja ir maza cepeškrāsns, sadalīt mīklu 2 daļās, jo klinģeris sanāk mega liels
– man labāk gribētos vairāk un dažādu pildījumu, ko arī variēšu nākamo reizi
– mīkla – PERFEKTA!!!
Klinğeris sanāca ļoti labs. Riktīgā garša parādījās nākamajā dienā,kad nakti nobrieda…sanāk smags,uz kādi 3kg!!..paldies par recepti!😊🌹
Neapmierinātais:)))Tu ESI Stulbs Vai esi:):)lol,tur reāli bija uzrakstīts apmeram,un tad iebāž serkociņu pābaudīt!Iespejams tu esi no rīgas tie vissi ir stulbi:)))))
pirmo reizi gatavoju kliņgeri,izdevās perfekti!!!tik tos uzbirdināmos nemācēju uztasitīsīt,,,bet pēc velna garšīgs:)))
Vēlētos izmēģināt šo recepti. Nebūtu slikti, ja būtu minēts, cik ilgi mīkla jāraudzē! Šie laiki bieži atšķiras, un negribētos to smukumu salaist dēlī.
Mīļš paldies par receptiti, izcili gards kliņģerītis, es improvizēju ar pildījumu, melnas plumites žāvētas, un persiku pusites+izrullējot, iesmērēja ar sviestu un apberu ar kanēli un cukuru… Super gardi sanaca😍