Olu karijs

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 3–4 cieti vārītas olas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes rīvētas ingvera saknes
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 šalotes sīpols
  • 1 čili pipars
  • 1 tējkarote koriandra sēklu
  • 1 tējkarote kumina sēklu
  • 240 g smalcinātu konservētu tomātu savā sulā
  • 70 ml saldā krējuma
  • saišķītis kinzas

Pagatavošana

  1. Katliņā izkausē sviestu, tajā apcep smalki sakapātu šalotes sīpolu, ķiplokus, čili un rīvētu ingvera sakni. Sautē aptuveni 5 minūtes.
  2. Katliņa saturam pievieno sasmalcinātas kumina un koriandra sēklas.
  3. Pievieno tomātus un karsē vēl 10 minūtes.
  4. Tomātiem pievieno saldo krējumu un karsē vēl 5 minūtes.
  5. Katliņa saturam pievieno uz pusēm sagrieztas olas. Pasniedz karstu, pārkaisa ar sakapātu kinzu.