Old fashioned virtuļi

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
5 personām

Sastāvdaļas

  • 225 g miltu
  • 1,5 tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes rīvēta muskatrieksta
  • 25 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 115 g krējuma
  • eļļa cepšanai

 

GLAZŪRAI

  • 100 g pūdercukura
  • 3 ēdamkarotes karsta ūdens
  • 1 ēdamkarote citronu sulas

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Bļodā liek miltus, cepamo pulveri, sāli un muskatriekstu, sajauc ar putojamo slotiņu, lai viss vienmērīgi samaisījies.
  2. Citā bļodā liek sviestu istabas temperatūrā un pievieno cukuru, olu dzeltenumus un krējumu. Ar mikseri saputo vienmērīgas konsistences masā. Tad pievieno miltu maisījumu un visu samaisa. Mīklai jābūt nedaudz ķepīgai. To ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī nostāvēties vismaz uz 1 stundu.
  3. Lēzenā katlā lej eļļu, ko uzsilda līdz 170 ºC temperatūrai.
  4. Tikmēr mīklu izrullē aptuveni 0,5–1 cm biezumā un izspiež virtuļus.
  5. Cep pa 3 virtuļiem reizē 2 minūtes no katras puses.
  6. Pagatavo glazūru. Bļodiņā iesijā pūdercukuru, ūdeni un citronu sulu, visu sajauc viendabīgā masā, ja šķiet par šķidru, pievieno vēl pūdercukuru, ja par biezu, tad vēl ūdeni.
  7. Gatavos virtuļus liek uz papīra salvetēm, lai notek liekā eļļa. Kad tie padzisuši, tos mērc glazūrā.