Kā Helovīna svētkos izjokot mazākos? 🎃Pārsteidz viņus ar mājās gatavotiem bezē “spociņiem”! 👻Šodien Pie Galda virtuvē Maija un Jānis Kairi parādīs kā mājās ienest spocīgo svētku garu. #piegalda
Sastāvdaļas
150 g olas baltuma
300 g pūdercukura
1 tējkarote vaniļas cukura
3 g biešu sulas ar citronu (reducētas)
vaniļa
šokolāde dekorēšanai
Pagatavošana
Olbaltumu puto ar pusi pūdercukura. Kad masa saputojusies stingrās putās, pievieno atlikušo daļu un turpina putošanu, līdz masa ir stingra, spīdīga un bieza.
Cepamo plāti pārklāj ar pergamenta papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 100 °C temperatūrai.
Masu liek konditorejas maisiņā, un spiež uz cepamā papīra “spociņus”. Konditorejas maisiņa vienu iekšējo sānu var notecināt ar reducēto biešu sulu un tad virsū likt putoto olbaltumu. Tādējādi uz “spociņa” viena sāna paliktu sarkana strīpa.
Cepumus kaltē krāsnī apmēram 1 stundu.
Gataviem atdzisušiem cepumiem ar kausētu tumšo šokolādi iezīmē actiņas.
Komentāri: