Olbaltumu cepumi “Spociņi”

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Kā Helovīna svētkos izjokot mazākos? 🎃Pārsteidz viņus ar mājās gatavotiem bezē “spociņiem”! 👻Šodien Pie Galda virtuvē Maija un Jānis Kairi parādīs kā mājās ienest spocīgo svētku garu. #piegalda

 

Sastāvdaļas

  • 150 g olas baltuma
  • 300 g pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 3 g biešu sulas ar citronu (reducētas)
  • vaniļa
  • šokolāde dekorēšanai

Pagatavošana

 

  1. Olbaltumu puto ar pusi pūdercukura. Kad masa saputojusies stingrās putās, pievieno atlikušo daļu un turpina putošanu, līdz masa ir stingra, spīdīga un bieza.
  2. Cepamo plāti pārklāj ar pergamenta papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 100 °C temperatūrai.
  3. Masu liek konditorejas maisiņā, un spiež uz cepamā papīra “spociņus”. Konditorejas maisiņa vienu iekšējo sānu var notecināt ar reducēto biešu sulu un tad virsū likt putoto olbaltumu. Tādējādi uz “spociņa” viena sāna paliktu sarkana strīpa.
  4. Cepumus kaltē krāsnī apmēram 1 stundu.
  5. Gataviem atdzisušiem cepumiem ar kausētu tumšo šokolādi iezīmē actiņas.

Komentāri: