Ogu želejas deserts

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums Dr.Oetker zemeņu želejas
  • 1,5 litri saldā krējuma vai piena
  • 1 iepakojums Dr.Oetker meža ogu želejas
  • 2 iepakojumi Dr.Oetker putukrējuma stabilizētāja
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • 400 g svaigu zemeņu

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā uzsilda 1 litru saldā krējuma līdz pirmajam burbulim, nogiež uguni.Tad katliņā pievieno zemeņu želejas iepakojumu, maisa, līdz želatīns pilnībā izšķīdis.
  2. Saldā krējuma masu sadala pa 8 glāzēm un liek ledusskapī sastingt.
  3. Kad saldā krējuma kārta sastingusi, gatavo nākamo deserta kārtu.
  4. Katliņā uzvāra 1 litru ūdens, pievieno iepakojumu meža ogu želejas, ļauj tam pilnībā izšķīst.
  5. Zemenes sagriež mazākos gabaliņos, ber glāzēs pāri saldā krējuma želejas kārtai. Pāri zemenēm lej meža ogu želejas kārtu, liek ledusskapī sastingt.
  6. Kad meža ogu želejas kārta ir sastingusi, pagatavo pēdējo deserta kārtu. 0,5 litrus auksta saldā krējuma lej bļodā, pievieno saldā krējuma stabilizētāju un pūdercukuru. Saldo krējumu sakuļ putukrējumā.
  7. Putukrējumu kārto pāri želejas kārtai, dekorē ar ogām un pasniedz.

Komentāri: