Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Ogu un jogurta kūka
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
10 personām
Sastāvdaļas
320 g šokolādes cepumu
120 g sviesta
350 g jogurta (pēc izvēles)
150 g baltās šokolādes
200 g kondensētā piena
150 g saldētu vai svaigu ogu – avenes, mellenes
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
15 g želatīna
20 g ūdens
Pagatavošana
Cepumus sasmalcina, izmantojot virtuves kombainu, vai sadauza ar mīklas rulli. Nelielā katliņā izkausē sviestu. Pievieno smalcinātos cepumus, samaisa un atdzesē.
Apaļu kūkas formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, formas malas no iekšpuses nosmērē ar kripatiņu sviesta.
Cepumus ber sagatavotajā kūkas formā, izlīdzina un nopresē ar lielas karotes palīdzību. Formu liek ledusskapī atdzesēties.
Lielā bļodā izkausē balto šokolādi, tai lēnām piejauc jogurtu, kārtīgi iemaisa (labāk to darīt ar karoti, nevis mikseri). Liek klāt iebiezināto pienu – iecilā to, līdz masa ir kļuvusi viendabīga.
Nelielā bļodiņā ielej ūdeni un ieber želatīnu. Tam ļauj nostāvēties 5 minūtes un uzbriest. Uz karsta ūdens tvaikiem to izkausē. Tikmēr sablendē ogas.
Jogurta kūkas masai pievieno izkausēto želatīnu un ogas. Masu rūpīgi samaisa un lej virsū cepumiem. Liek ledusskapī uz 2 stundām vai saldētavā uz 30 minūtēm.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: