Ogu un jogurta kūka

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
10 personām

Sastāvdaļas

  • 320 g šokolādes cepumu
  • 120 g sviesta
  • 350 g jogurta (pēc izvēles)
  • 150 g baltās šokolādes
  • 200 g kondensētā piena
  • 150 g saldētu vai svaigu ogu – avenes, mellenes
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • 15 g želatīna
  • 20 g ūdens

Pagatavošana

  1. Cepumus sasmalcina, izmantojot virtuves kombainu, vai sadauza ar mīklas rulli. Nelielā katliņā izkausē sviestu. Pievieno smalcinātos cepumus, samaisa un atdzesē.
  2. Apaļu kūkas formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, formas malas no iekšpuses nosmērē ar kripatiņu sviesta.
  3. Cepumus ber sagatavotajā kūkas formā, izlīdzina un nopresē ar lielas karotes palīdzību. Formu liek ledusskapī atdzesēties.
  4. Lielā bļodā izkausē balto šokolādi, tai lēnām piejauc jogurtu, kārtīgi iemaisa (labāk to darīt ar karoti, nevis mikseri). Liek klāt iebiezināto pienu – iecilā to, līdz masa ir kļuvusi viendabīga.
  5. Nelielā bļodiņā ielej ūdeni un ieber želatīnu. Tam ļauj nostāvēties 5 minūtes un uzbriest. Uz karsta ūdens tvaikiem to izkausē. Tikmēr sablendē ogas.
  6. Jogurta kūkas masai pievieno izkausēto želatīnu un ogas. Masu rūpīgi samaisa un lej virsū cepumiem. Liek ledusskapī uz 2 stundām vai saldētavā uz 30 minūtēm.