Nūdeles ar garnelēm Āzijas gaumē

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Kad kārojas kāda eksotiska maltīte ar pasaules garšu, Āzijas nūdeles būs tieši tas, pēc kā ilgojies! Salds, skābs un nedaudz ass – lielisks savienojums, ko piešķir Spilva saldā Thai mērce.

Sastāvdaļas

  • 180 g rīsu nūdeļu
  • 500 g tīģergarneļu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 sarkanā paprika
  • 150 g pākšu pupiņu
  • 150 g šampinjonu
  • 350 g Spilva saldās Thai mērces
  • 1 laims

Pagatavošana

  1. Novāra nūdeles pēc ražotāja norādījumiem. Kad gatavas, nokāš karsto ūdeni un noskalo caurdurī ar aukstu, tekošu ūdeni.
  2. Garneles samaisa ar 2–3 ēdamkarotēm saldās Thai mērces. Liek ledusskapī marinēties uz 20 minūtēm.
  3. Kad garneles iemarinētas, sakarsē pannu, pievieno nedaudz eļļas, un apcep garneles no abām pusēm. Noliek malā.
  4. Sakarsē dziļu pannu ar eļļu, pievieno sagrieztu sīpolu, papriku, sagrieztas pupiņas un šampinjonus. Uz lielas uguns strauji apcep 2–3 minūtes.
  5. Dārzeņiem pievieno novārītās nūdeles un pielej visu atlikušo Thai mērci. Samaisa, nedaudz pakarsē un tad pievieno garneles.
  6. Pasniedz ar laima sulu un sezama sēklām.