Justs ir Riga Black Balsam globālais vēstnieks, kas ik pa laikam viesojas žurnāla “Pie Galda!” lapaspusēs un video kanālā, gatavojot kokteiļus ar Balzāma produkciju.
Autors: Linda Vilmansone-Virbule
Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Autors: Māra Pole
Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Negroni ar garnelēm harisas mērcē
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Negroni kokteiļa raksturīgo rūgtumu lieliski izceļ piedāvātā uzkoda – garneles pikantā marinādē. Smalks kokteilis ar smalku uzkodu – kas var būt labāks kopā būšanai ar draugiem?
Miksēšanas glāzi piepilda ar ledu, džinu, Campari un vermutu, pievieno apelsīna miziņu, visu labi samaisa ar bāra karoti.
Pārlej kokteili servējamajā glāzē, kas piepildīta ar ledu. Garnē ar apelsīna miziņu.
Garneles harisas mērcē
Paprikas noskalo un apdedzina uz gāzes degļa plīts vai uz grila (var izmantot arī grila režīmu krāsnī). Dedzina tās no visām pusēm, kamēr melnas, tad ietin folijā un atstāj uz 5 minūtēm. Pēc tam ar rokām noberž visu apdegušo kārtu, nogriež galiņus un liek benderī.
Tikmēr konservētos tomātus lej sietā un notecina lieko šķidrumu. Biezo daļu pievieno blendera saturam.
Pievieno tomātus, ķiploka daiviņas, apelsīna miziņas un ½ apelsīna sulu, čili, eļļu, sāli un cukuru, un sablendē visu viendabīgā masā.
Garneles uz 30 minūtēm iemarinē pagatavotajā mērcē un ātri apcep uz grila pannas. Pasniedz karstas un ēd ar mērci.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: