Negroni ar garnelēm harisas mērcē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Negroni kokteiļa raksturīgo rūgtumu lieliski izceļ piedāvātā uzkoda – garneles pikantā marinādē. Smalks kokteilis ar smalku uzkodu – kas var būt labāks kopā būšanai ar draugiem?

Sastāvdaļas

DZĒRIENAM (vienam kokteilim)

UZKODAI

  • 2 sarkanās paprikas
  • 100 g konservētu tomātu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 sarkanais apelsīns
  • 1 čili pipars
  • nedaudz olīveļļas
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes brūnā cukura
  • 400 g tīģergarneļu

Pagatavošana

Negroni

  1. Servēšanas un miksēšanas glāzi atdzesē.
  2. Miksēšanas glāzi piepilda ar ledu, džinu, Campari un vermutu, pievieno apelsīna miziņu, visu labi samaisa ar bāra karoti.
  3. Pārlej kokteili servējamajā glāzē, kas piepildīta ar ledu. Garnē ar apelsīna miziņu.

Garneles harisas mērcē

  1. Paprikas noskalo un apdedzina uz gāzes degļa plīts vai uz grila (var izmantot arī grila režīmu krāsnī). Dedzina tās no visām pusēm, kamēr melnas, tad ietin folijā un atstāj uz 5 minūtēm. Pēc tam ar rokām noberž visu apdegušo kārtu, nogriež galiņus un liek benderī.
  2. Tikmēr konservētos tomātus lej sietā un notecina lieko šķidrumu. Biezo daļu pievieno blendera saturam.
  3. Pievieno tomātus, ķiploka daiviņas, apelsīna miziņas un ½ apelsīna sulu, čili, eļļu, sāli un cukuru, un sablendē visu viendabīgā masā.
  4. Garneles uz 30 minūtēm iemarinē pagatavotajā mērcē un ātri apcep uz grila pannas. Pasniedz karstas un ēd ar mērci.