Neceptā zemeņu siera kūka

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
16 personām

Sastāvdaļas

250 g pilngraudu auzu cepumu

100 g sviesta

8 želatīna plāksnes

800 g krēmsiera

180 g cukura

1 tējkarote vanilīna cukura

600 g zemeņu + dekorēšanai

100 g krūmmelleņu dekorēšanai

4–5 piparmētru lapas

4–5 bazilika lapas 

2 ēdamkarotes citronu sula

Pagatavošana

  1. 400 g zemeņu sablendē ar 50 g cukura viendabīgā masā. 
  2. Želatīna plāksnes aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest. 
  3. Auzu cepumus sablendē smalkās drupačās un sajauc ar izkausētu sviestu. 
  4. Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru, izlīdzina cepumu pamatni, un liek ledusskapī sastingt. 
  5. Atsevišķā bļodiņā liek 200 g mazos gabaliņos sagrieztu zemeņu. Pievieno smalki sakapātu piparmētru, baziliku, citronu sulu un karoti cukura. Apmaisa un atstāj iemarinēties. 
  6. Lielā bļodā liek krēmsieru, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, un visu saputo krēmīgā masā. 
  7. Uzbriedinātās želatīna plāksnes izņem no ūdens un izkausē ūdens peldē, pēc tam nedaudz padzesē. Želatīnam pievieno karoti krēmsiera masu un maisa, līdz tas iejaucas. Tad želatīna bļodas saturu lēnām pievieno krēmsiera masai un ar putojamo slotiņu iemaisa to. Beigās iemaisa iemarinētos zemeņu gabaliņus. 
  8. Siera masu lej uz cepumu kārtas un liek ledusskapī sastingt vismaz uz 4–5 stundām, vislabāk uz nakti.
  9. Dekorē ar svaigām zemenēm, mellenēm, piparmētru. 

Komentāri: