Neceptā jogurta kūka

Viegla
līdz 30 min
12 personām

Ātri, vienkārši, gardi. Un tik daudz variāciju. Mainiet ogas, mainiet jogurtus.

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa cepumu “Selga” (200 g)
  • 100 g sviesta
  • 500 ml jogurta
  • 3 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 laims
  • 1,5 tējkarotes želatīna

Pagatavošana

  1. Cepumus sadrupina līdz smilšu konsistencei. Sviestu izkausē un sajauc kopā ar cepumu drupačām, veidojot irdenu mīklu. Cepumu mīklu ieklāj tortes veidnē, un cep 180°C temperatūrā 10 minūtes, līdz pamatne ir zeltaina un sacietējusi.
  2. No laima norīvē miziņu un izspiež sulu, visu sajauc kopā ar jogurtu un brūno cukuru.
  3. Želatīnu sagatavo pēc instrukcijas un pievieno jogurta masai. Kārtīgi izmaisa.
  4. Jogurta krēmu lej virsū izceptajai cepumu pamatnei un liek ledusskapī sastingt.