NEAPOLES MARGARITA

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 500 g miltu
  • 325 ml ūdens
  • 1 tējkarote sāls
  • 7 g sausā rauga

 

PICAI

  • 4 bumbiņas svaiga mocarellas siera
  • 500 g tomātu savā sulā
  • svaigs baziliks
  • sāls
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus ar sāli. Atsevišķā traukā sajauc siltu ūdeni un sauso raugu. Kad raugs ir izšķīdis un pilnībā sajaucies ar ūdeni, to iejauc sagatavotajos miltos. Kad masa ir palikusi viendabīgāka, to izliek uz virtuves dēļa un turpina kārtīgi mīcīt vismaz 10–15 minūtes. Ja mīkla kļūst par lipīgu, var pievienot papildu miltus. Kad mīkla ir viendabīga un bez manāmiem kunkuļiem, to liek bļodā, pārklāj ar mitru dvieli un ļauj mīklai rūgt istabas temperatūrā 2 stundas. Mīklu pārcilā un liek hermētiski noslēgtā traukā ledusskapī fermentēties vismaz 1–3 dienas.
  2. Gatavo mērci. Katliņā liek tomātus savā sulā, pieber šķipsnu sāls un maisot karsē apmēram 30 minūtes.
  3. Pirms picas gatavošanas no ledusskapja izņem mīklu, sadala 4 vienādās daļās un iecilā vienādos apaļos klaipiņos. Mīkla būs diezgan lipīga, tādēļ rokas jāieberzē ar miltiem. Liek uz virtuves dēļa, apsedz ar mitru dvieli un ļauj ievilkties 1 stundu istabas temperatūrā.
  4. Uzkarsē krāsni.
  5. Gatavo picu. Katru klaipiņu, rotējot uz dēļa, stiepj vienmērīgi no vidus uz ārpusi, līdz ir izveidota picas pamatne apmēram 30 cm/dm, atstājot ārējo malu nedaudz biezāku. Pārlej ar ¼ mērces, ar rokām saplucina un pārber 1 svaigu mocarellas siera bumbu un liek cepties 250 °C temperatūrā apmēram 10–15 minūtēm, līdz picas malas ir uzpūtušās un sāk parādīties melnas apdeguma maliņas. Sage picas krāsns uzkarst līdz 400 °C temperatūrai, kas picas pagatavošanas ātrumu samazinās līdz pat 4–5 minūtēm.
  6. Pasniedz ar pārbērtu svaigu baziliku, pēc vēlēšanās pārlej nedaudz ar Extra virgin olīveļļu.