NAZUKI JEB SALDĀS ROZĪŅU UN PIENA MAIZES

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
5 personām

8–10 maizēm

  1. Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno cukuru un aukstu pienu, katliņu no plīts noņem, un remdenajā masā iemaisa raugu. Tad to atstāj uzbriest 10 minūtes, pēcāk pievieno olas, vaniļu, rozīnes, kanēli, sāli, atkārtoti samaisa, tad pievieno miltus.
  2. Mīklu mīca 10 minūtes, tad bļodu apklāj ar tīru dvielīti. Mīklu atstāj uzrūgt siltā vietā 1 stundu 30 minūtes.
  3. Uzrūgušo mīklu sadala 8 lielākās vai 10 nedaudz mazākās līdzīga izmēra piciņās.
  4. Katru mīklas piciņu ar rokām izstaipa un nedaudz izrullē garenā, apmēram 20 cm garā plācenī.
  5. Izrullēto mīklu kārto uz pannas, tad maizītes apziež ar sakultu olu un gatavo līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20–25 minūtes, līdz tās ir apbrūnējušas.

Sastāvdaļas

  • 1 kg kviešu miltu + milti mīklas izrullēšanai
  • 450 ml piena
  • 250 g rozīņu
  • 230 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 2 olas + 1 ola maizīšu apziešanai pirms cepšanas
  • 1,5 tējkarote sausā rauga
  • 1 tējkarote kanēļa
  • šķipsniņa sāls
  • vaniļas cukurs vai vaniļas esence

Pagatavošana

  • 1 kg kviešu miltu + milti mīklas izrullēšanai
  • 450 ml piena
  • 250 g rozīņu
  • 230 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 2 olas + 1 ola maizīšu apziešanai pirms cepšanas
  • 1,5 tējkarote sausā rauga
  • 1 tējkarote kanēļa
  • šķipsniņa sāls
  • vaniļas cukurs vai vaniļas esence