Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
NAZUKI JEB SALDĀS ROZĪŅU UN PIENA MAIZES
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
5 personām
8–10 maizēm
Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno cukuru un aukstu pienu, katliņu no plīts noņem, un remdenajā masā iemaisa raugu. Tad to atstāj uzbriest 10 minūtes, pēcāk pievieno olas, vaniļu, rozīnes, kanēli, sāli, atkārtoti samaisa, tad pievieno miltus.
Mīklu mīca 10 minūtes, tad bļodu apklāj ar tīru dvielīti. Mīklu atstāj uzrūgt siltā vietā 1 stundu 30 minūtes.
Uzrūgušo mīklu sadala 8 lielākās vai 10 nedaudz mazākās līdzīga izmēra piciņās.
Katru mīklas piciņu ar rokām izstaipa un nedaudz izrullē garenā, apmēram 20 cm garā plācenī.
Izrullēto mīklu kārto uz pannas, tad maizītes apziež ar sakultu olu un gatavo līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20–25 minūtes, līdz tās ir apbrūnējušas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: