Mocarellas sieru (Mozzarella) plaši izmanto siera platēm, salātiem, uzkodām, picām. Šoreiz izmēģiniet šo maigo sieru ar aromātisku bazilika pesto, saldenu papriku un kraukšķīgu bekonu!
1. Sieru izņem no iepakojuma, notecina sūkalas.
2. Papriku nomazgā un smalki sakapā.
3. Katrā mocarellas bumbā iegriež kabatiņu. Tajā iesmērē tējkaroti bazilika pesto, ieber sakapāto papriku un bumbu pārkaisa ar sāli un pipariem.
4. Visbeidzot katru bumbu ietin bekona šķēlē.
5. Satītos veltnīšus liek karstumizturīgā traukā un cep līdz 220º C sakarsētā cepeškrāsnī. Pasniedz galdā ar grauzdētu maizi un svaigiem lapu salātiem, pārkaisītus ar svaigu, sakapātu baziliku.
Jautājums. Cik ilgi krāsnī cep Mocarellas siera veltnīšus šķiņķa ādiņās ? 220 grādu temperatūrā tas ir daudz, bet cik tad ilgi?.