Mini frikadeles upeņu mērcē ar svaigiem salātiem

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Upenes piestāv spēcīgām gaļām. Šoreiz izvēlos liellopu gaļu un gatavoju to pēc zviedru metodes – mazās frikadelītēs. Viens veids, kā mērci pielipināt gaļai, ir pēc ķīniešu parauga, gaļu apvārtot kartupeļu cietē un pēc tam pievienojot mērci. Jāteic, ka tas ir gana ērts un ātrs veids – vispirms sacep bumbiņas un pēc tam tikai pašās beigās tām pievieno mērci. Šo recepti droši var izmēģināt arī ar Fruity plūmju mērci.

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu maltās gaļas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • sāls, olīveļļa
  • 4 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 8 ēdamkarotes Fruity upeņu mērces
  • svaigi salāti un tomāti pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Maltajai gaļai pievieno smalki sakapātus ķiplokus, 2 ēdamkarotes upeņu mērces, sāli un 1 ēdamkaroti olīveļļas. Ar rokām samīca kopā, lai garšas sajaucas un gaļa “saķeras”.
  2. Uz šķīvja izber kartupeļu cieti. Ar mitrām rokām veido mazas frikadelītes, katru apvārta kartupeļu cietē un liek uz sakarsētas pannas vidējā karstumā cepties.
  3. Kad frikadelītes gatavas, tām turpat pannā pievieno atlikušo daudzumu upeņu mērces un apviļā, lai mērce viscaur pielīp frikadelītēm.
  4. Pasniedz ar svaigiem salātiem. Labi garšos arī ar rīsiem un gaisīgu kartupeļu biezeni.