Minestrone

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Kas gan vēl vairāk liecina par rudens iestāšanos, ja ne arvien biežāka zupu iekļaušana ēdienkartē? Te viena vienkārša, itāliska un ļoti sātīga recepte! #piegalda

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 mazs sīpols
  • 2 vidēji burkāni
  • 3 selerijas kāti
  • 4 kartupeļi
  • 500 g maltas tītara gaļas
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņos
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote oregano
  • 1 tējkarote čili pārslu
  • 1 tējkarote svaigi maltu melno piparu
  • 400 g sarkano pupiņu
  • 150 g nevārītas pastas
  • 1,5 l dārzeņu vai vistas buljona
  • 200 g zaļo pupiņu
  • 60 g mazo spinātu lapu
  • svaigi rīvēta Parmas siera
  • maize šķēlēs

Pagatavošana

  1. Katlā lej olīveļļu, pievieno sakapātus ķiplokus un sīpolus.
  2. Katlā liek mazos gabalos sagrieztus burkānus, sakapātus selerijas kātus un malto tītara gaļu.
  3. Pievieno mizotus, gabalos sagrieztus kartupeļus, un visu uzkarsē uz vidējas uguns. Apmaisa un apcep.
  4. Pievieno tomātus un garšvielas un vāra 15 minūtes.
  5. Pievieno sarkanās pupiņas, makaronus un buljonu. Katlam uzliek vāku, un karsē vēl 10 minūtes.
  6. Pievieno zaļās pupiņas, spinātus, un vēl brīdi pavāra.
  7. Zupu pasniedz karstu ar Parmas sieru un maizīti.

Komentāri: