Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Minestrone
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Kas gan vēl vairāk liecina par rudens iestāšanos, ja ne arvien biežāka zupu iekļaušana ēdienkartē? Te viena vienkārša, itāliska un ļoti sātīga recepte! #piegalda
Sastāvdaļas
2 ēdamkarotes olīveļļas
4 ķiploka daiviņas
1 mazs sīpols
2 vidēji burkāni
3 selerijas kāti
4 kartupeļi
500 g maltas tītara gaļas
400 g konservētu tomātu gabaliņos
1 tējkarote sāls
1 tējkarote oregano
1 tējkarote čili pārslu
1 tējkarote svaigi maltu melno piparu
400 g sarkano pupiņu
150 g nevārītas pastas
1,5 l dārzeņu vai vistas buljona
200 g zaļo pupiņu
60 g mazo spinātu lapu
svaigi rīvēta Parmas siera
maize šķēlēs
Pagatavošana
Katlā lej olīveļļu, pievieno sakapātus ķiplokus un sīpolus.
Katlā liek mazos gabalos sagrieztus burkānus, sakapātus selerijas kātus un malto tītara gaļu.
Pievieno mizotus, gabalos sagrieztus kartupeļus, un visu uzkarsē uz vidējas uguns. Apmaisa un apcep.
Pievieno tomātus un garšvielas un vāra 15 minūtes.
Pievieno sarkanās pupiņas, makaronus un buljonu. Katlam uzliek vāku, un karsē vēl 10 minūtes.
Pievieno zaļās pupiņas, spinātus, un vēl brīdi pavāra.
Ļoti garšīga zupa sanāca! Ģimene slavēja. Mēs pārsvarā ēdam veģetāri, tāpēc gaļas vietā liku citus dārzeņus un bija labi.