Milzu šokolādes cepumi ar cidoniju cukādēm un valriekstiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 180 g sviesta
  • 150 g Demarara cukura
  • 160 g miltu
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g tumšās šokolādes (70%)
  • 100 g cidoniju sukādes
  • 2 ēdamkarotes tumšā ruma vai brendija

Pagatavošana

  1. Sviestu saputo ar cukuru, līdz masa ir gaiša. Pievieno un izmaisa olu dzeltenumus, alkoholu un sāli.
  2. Pamazām iesijā un izmaisa miltus.
  3. Šokolādi salauž mazos gabaliņos. Valriekstus sakapā. Cidoniju sukādes sagriež mazākos gabaliņos. Visu pievieno un kārtīgi iemaisa mīklā.
  4. Uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, ar ēdamkaroti liek kārtīgas mīklas piciņas 5 cm attālumā citu no citas.
  5. Cep līdz 180 ⁰C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes. Atdzesē.

Komentāri:

  • ivo saka:

    Vienreizēji! Paldies!

  • agnese saka:

    nu un, kur , lūdzu, sastāvdaļās minēti valrieksti, kas parādās receptes aprakstā? izskatās, ka slavinošais komentārs laikam diezgan “falšs”.