Miljonāru batoniņi

Viegla
ilgāk par 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g piena šokolādes

Pamatnei:

  • 160 g miltu
  • 140 g auksta sviesta
  • 70 g cukura
  • šķipsniņa sāls

Karameles kārtai:

  • 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
  • 20 g sviesta

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 185 °C temperatūrai.
  2. Sviestu sagriež kubiņos, liek bļodā un pievieno miltus. Ar dakšiņu vai speciālu smilšu mīklas instrumentu sasmalcina sviestu un sajauc to kopā ar miltiem, lai izveidojas smiltīm līdzīga konsistence. Pievieno cukuru un sāli, samaisa.
  3. Cepamo formu 20 x 20 cm noklāj ar cepamo papīru. Mīklu ber cepamajā formā, ar pirkstiem vai karoti to nopresē un izlīdzina. Liek cepties krāsnī uz 15 minūtēm, līdz pamatne kļuvusi zeltaini brūna. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Vārīto iebiezināto pienu samaisa kopā ar sviestu un smērē virsū atdzisušajai pamatnei.
  5. Karsta ūdens tvaikos izkausē piena šokolādi un lej pāri kūkai. Liek ledusskapī uz 1,5–2 stundām, lai tā kārtīgi nostāvas.

Komentāri: