Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Miljonāru batoniņi
Viegla
ilgāk par 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
250 g piena šokolādes
Pamatnei:
160 g miltu
140 g auksta sviesta
70 g cukura
šķipsniņa sāls
Karameles kārtai:
1 bundža vārīta iebiezinātā piena
20 g sviesta
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 185 °C temperatūrai.
Sviestu sagriež kubiņos, liek bļodā un pievieno miltus. Ar dakšiņu vai speciālu smilšu mīklas instrumentu sasmalcina sviestu un sajauc to kopā ar miltiem, lai izveidojas smiltīm līdzīga konsistence. Pievieno cukuru un sāli, samaisa.
Cepamo formu 20 x 20 cm noklāj ar cepamo papīru. Mīklu ber cepamajā formā, ar pirkstiem vai karoti to nopresē un izlīdzina. Liek cepties krāsnī uz 15 minūtēm, līdz pamatne kļuvusi zeltaini brūna. Pēc cepšanas atdzesē.
Vārīto iebiezināto pienu samaisa kopā ar sviestu un smērē virsū atdzisušajai pamatnei.
Karsta ūdens tvaikos izkausē piena šokolādi un lej pāri kūkai. Liek ledusskapī uz 1,5–2 stundām, lai tā kārtīgi nostāvas.
Sastāvdaļās rakstīts “1 bundža vārīta iebiezinātā piena”, bet veikalos ir lielās un mazās bundžas.
Šajā receptē domāts klasiskais bundžiņas izmērs ar 400 g tilpumu. 🙂
:0