Par mīlestības cepumiem var saukt gandrīz jebkurus cepumus. Galvenais, lai tie būtu cepti ar mīlestību.
Variācijas par tēmu:
Mīklai riekstus un žāvētos augļus varat aizstāt ar rīvētu citrona vai apelsīna miziņu, magoņu sēkliņām, kokosrieksta skaidiņām.
Ja mīklai pievienosiet 2 ēdamkarotes kakao, cepumiņi būs skaisti brūni.
Bļodā ar koka karoti vai mikseri viendabīgā masā samaisa mīkstu sviestu un pūdercukuru.
Pievieno olas, vaniļas cukuru un pienu. Visu samaisa.
Mīklai pievieno sāli, miltus un cepamo pulveri.
Mīklu mīca ar rokām. Sākumā tā ir ķepīga un līp pie rokām, bet, kad tā mīcīta pietiekami ilgi, veidojas plastiska masa.
Mīcot vēl pieber žāvētos augļus un riekstus.
Mīklu uz stundu ieliek ledusskapī, lai tā „atpūšas”.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180ºC un sagatavo cepamo plāti, tajā ieklājot cepamo papīru. Ar rokām veido cepumiņus un liek uz pannas. Cepumus var veidot dažādas formas. Mēs taisījām nelielus 0,5 cm biezus plācenīšus un pirksta resnuma „desiņas”. Dažādas formas cepumiem no vienas un tās pašas mīklas garša atšķirsies.
Cepumus cep cepeškrāsnī 10- 15 minūtes, līdz cepumi kļūst gaiši zeltaini. Ja vēlas, lai virsma būtu spīdīga, to noziež ar sakultu olu.
Komentāri: