Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Mīkstie cukurcepumi
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
5 personām
Sastāvdaļas
270 g miltu
2 tējkarotes sodas
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes malta ingvera
½ tējkarotes malta kanēļa
170 g sviesta istabas temperatūrā
250 g Dansukker gaišā muskovado cukura
1 ola
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
Bļodā kopā jauc miltus, sodu, sāli, ingveru un kanēli.
Citā bļodā sviestu saputo kopā ar muskovado cukuru, līdz masa ir krēmīga. Pievieno olu un iekuļ masā.
Mīklai pievieno sauso garšvielu un miltu maisījumu, visu labi samaisa līdz masa viendabīga.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atpūsties uz 30 minūtēm. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru.
No mīklas aptuveni 1 ēdamkarotes izmērā veido bumbiņas, kuras ar 5 cm atstatumu kārto uz cepamā papīra. Pēc tam tās nedaudz saplacina. Cep krāsnī aptuveni 8–10 minūtes, līdz cepumi plakani un to ārmalas viegli zeltainas.
Atdzesē un našķējas. Ja cepumi šķiet pārāk saldi, tos pēc atdzesēšanas var iemērkt izkausētā tumšajā šokolādē un ļaut tai sastingt.
Komentāri: