Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Mikrozaļumu pesto
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Receptei var izmantot jebkāda veida dīgstus vai mikrozaļumus. Šoreiz recepte ar rukolas dīgstiem, jo tiem ir izteikti rūgtena garša, kas, manuprāt, pesto piestāv vislabāk.
Sastāvdaļas
70 g ciedru riekstu
60 g spinātu
50 g rukolas dīgstu
2 daiviņas ķiploku, tīrītu
150 g olīveļļas
120 g rīvēta Parmas siera
sula no ½ citrona
sāls
malti melnie pipari
Pagatavošana
Ciedru riekstus apgrauzdē vidēji karstā pannā, līdz tie ir zeltaini brūni.
Visas sastāvdaļas liek blenderī un maļ kopā, līdz masa ir viendabīga. Ja masa šķiet par biezu, lej klāt olīveļļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Ēd ar grauzdētu maizīti vai pievieno salātiem. Gatavo pesto var uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā nedēļu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: