Mikrozaļumu pesto

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Receptei var izmantot jebkāda veida dīgstus vai mikrozaļumus. Šoreiz recepte ar rukolas dīgstiem, jo tiem ir izteikti rūgtena garša, kas, manuprāt, pesto piestāv vislabāk.

Sastāvdaļas

  • 70 g ciedru riekstu
  • 60 g spinātu
  • 50 g rukolas dīgstu
  • 2 daiviņas ķiploku, tīrītu
  • 150 g olīveļļas
  • 120 g rīvēta Parmas siera
  • sula no ½ citrona
  • sāls
  • malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Ciedru riekstus apgrauzdē vidēji karstā pannā, līdz tie ir zeltaini brūni.
  2. Visas sastāvdaļas liek blenderī un maļ kopā, līdz masa ir viendabīga. Ja masa šķiet par biezu, lej klāt olīveļļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  3. Ēd ar grauzdētu maizīti vai pievieno salātiem. Gatavo pesto var uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā nedēļu.